Glazenwasser prijzen Almere

Almere is de stad waar ooit heel veel mensen vanuit Amsterdam kwamen te wonen. Men trok weg uit de grote stad naar Almere omdat men behoefte had aan rust en ruimte. Wanneer jij in Almere woont heb jij deze voordelen ook. Jij hebt een groot huis met een aantrekkelijke waarde. De huizen in Almere hebben een heel specifieke eigenschap; ze hebben een heel unieke bouwstijl. Almere is dan ook een plek waar het bewassen van de ramen tot de minst favoriete bezigheid van bewoners behoort. Geen wonder dat men daar liever de glazenwasser voor inhuurt.

Een plaats met veel gedeeltes

Almere is één grote woonplaats maar er zijn heel veel gedeeltes waarin Almere is onderverdeeld. Niet alleen de bewoners hebben dat ontdekt; de glazenwassers weten er ook alles van. Almere is namelijk onderverdeeld in wijken die door glazenwassers worden bediend. Er is niet zozeer sprake van een glazenwasser maffia maar wel van heel strikte afspraken onderling. Om te voorkomen dat er broodroof plaatsvindt wordt hier heel nauw het toezicht op gehouden. Woon je in Almere, dan kan je dus weliswaar gemakkelijk een professional vinden om jouw ramen te bewassen; veel te kiezen heb je niet.

Woonwijken met karakter

Almere is een plaats die bekend staat om zijn design woningen. De huizen hebben een unieke vorm die behoorlijk artistiek maar daarnaast ook onhandig in het onderhoud is. De glazenwasser in een bepaalde wijk heeft dan ook doorgaans de apparatuur in huis om jouw huis te kunnen reinigen als geen ander. Het is dus in een ieders welzijn dat Almere is opgedeeld in deze woonwijken. Het is dan ook niet altijd even gemakkelijk om een prijsopgaaf te krijgen wanneer je een huis in Almere wil laten bewassen.

Een prijs per object of per vierkante meter

Laat je een huis in Almere bewassen door de glazenwasser, dan zal er vrijwel altijd een prijs voor jou op maat worden gemaakt. De glazenwasser werkt alleen met confectieprijzen in woonwijken waarin normale rijtjeshuizen staan. We keken voor jou dan ook naar meerdere soorten prijzen voor glasbewassing; per vierkante meter, per raam en per huis.

Wat voor soort huis heb je Prijs per vierkante meter Prijs per raam Prijs totaal (standaardhuis)
2 onder één kap woning design 0,50 euro Vanaf 5 euro Niet van toepassing
Vrijstaande woning design 0,45 euro Vanaf 5 a 7 euro Niet van toepassing
Rijtjeswoning standaard Niet van toepassing Vanaf 4 euro Vanaf 15 euro

 

Als je in een drukbevolkt gebied woont. Woon jij in het stadscentrum van Almere, dan zijn de woningen dicht op elkaar gebouwd. Bovendien is er in dit gebied enkel sprake van hoogbouw waardoor de glazenwasser moeite moet doen om bij jouw huis te komen. Hij heeft zijn eigen watertoevoer bij zich in zijn busje, en voor die stukken dienstverlening betaal jij behoorlijk extra. Betaal je per raam, dan kan de prijs voor een appartement bewassen zomaar oplopen tot 6 euro per raam.

Als je in een buitenwijk woont. Woon jij in een buitenwijk van Almere, dan heeft de glazenwasser genoeg gelegenheid en ruimte om te werken. Hij hoeft niet met de telescoopsteel te werken maar kan gewoon met de ladder aan de slag. Dit werkt een stuk gemakkelijker wat jij terug ziet in de prijs die berekend wordt. Je betaalt dan een bedrag voor een standaard rijtjeshuis zoals we zojuist aangaven.

Hoe is de prijs bepaald

Hoe de prijs wordt bepaald hangt af van een aantal zaken. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoe wordt de dienstverlening gefactureerd. Betaal jij de glazenbewassing altijd contant, dan is de kans groot dat de glazenwasser illegaal werkt. Jij doet daar verder vrij weinig tegen tenzij het ooit tot onmin komt tussen de glazenwassers. Wel betaal je bij contante dienstverlening vaak een stuk minder. Betaal jij een factuur voor de bewassing van jouw ramen, dan zal je doorgaans meer betalen. De glazenwasser heeft dan een inzichtelijke afdracht van de BTW en daarnaast zal hij voor zichzelf en voor zijn personeel inkomstenbelasting moeten afdragen.
  • Hoeveel vierkante meter glas heeft jouw huis. Een glazenwasser zal een apart tarief hanteren boven en onder 100 vierkante meter glas. Heeft jouw huis heel veel glas aan de buitenkant door het design, dan zal de prijs per vierkante meter een stukje lager worden dan wanneer jouw huis minder dan 100 vierkante meter glas heeft. De glazenwasser hoeft immers voor de hele klus slechts één keer zijn apparatuur neer te zetten (de zogeheten opstartkosten) en daarna kan hij aan de slag. Hij maakt dus per vierkante meter iets minder kosten en dat zie jij terug in de factuur.

Vraag om glazenwasser offertes

Offertes vragen loont, zeker wanneer je de ramen van een woning in Almere wil laten bewassen. Je weet snel hoeveel je kwijt bent. Je kan er behoorlijk je voordeel mee doen.

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …