Glazenwasser prijzen zakelijk

Als ondernemer ben je gebaat bij een mooi bedrijfspand. Dat bedrijfspand is jouw visitekaartje naar de buitenwereld, en in het bijzonder naar jouw (potentiële) klanten. Wanneer jij een bedrijf hebt, ga je uiteraard niet zelf de ramen schoonhouden. Je huurt in dat geval een zakelijke glazenwasser in die jouw pand schoon maakt. We informeerden voor jou naar de kosten hiervan.

Waarom een zakelijke prijs per vierkante meter

Daar waar je bij een particulier huishouden een offerte van de glazenwasser per totaal huis krijgt, krijg je de offerte van een zakelijke glazenwasser vaak gebaseerd op vierkante meters. De redenen hiervan zijn heel divers; we hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Glazenwassers werken vaak ook als schoonmaakbedrijf. Schoonmaakbedrijven maken hun offerte voor een bedrijf vaak op basis van een aantal vierkante meters in een bedrijfspand. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de prijzen van het wassen van de ramen eveneens per vierkante meter worden berekend.
  • Bedrijfspanden bestaan steeds vaker grotendeels uit glas. ‘Transparant ondernemen’ is een term die je steeds vaker hoort. Dat heeft niet alleen betrekking op de bedrijfsvoering maar ook op de bouwstijl van het bedrijfspand zelf. Een bedrijfspand wat grotendeels van glas is wordt doorgaans in vierkante meters berekend door de glazenwasser. Het is dus een handige tool om te berekenen wat de kosten zijn.

Waarin verschilt een bedrijfspand

Een bedrijfspand is in veel gevallen wel even wat anders dan een normaal huis. Een bedrijfspand hoeft niet per definitie een gebouw te zijn met één of twee verdiepingen; het kan ook een groot kantorencomplex zijn wat lastig te bereiken is. In dat geval zal de glazenwasser die zakelijk de ramen komt doen extra apparatuur mee moeten nemen om de ramen te kunnen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een hoogwerker. Veel moderne gebouwen maken echter gebruik van ingenieuze gondelsystemen. De glazenwasser komt dan heel eenvoudig op een soort plateau langs het gebouw gezakt om de ramen te lappen. Voor deze techniek betaal jij als ondernemer uiteraard meer.

Hoeveel kost zakelijk glazenwassen

We deden navraag bij een aantal zakelijke dienstverleners naar de kosten van zakelijk glazenwassen. We ontvingen een aantal offertes en kwamen tot de volgende bevindingen:

Waaruit bestaan de werkzaamheden Hoe is de prijs berekend Prijs
Wassen van ramen op begane grond Per vierkante meter Vanaf 0,45 per vierkante meter wanneer er meer dan 100 vierkante meter wordt afgenomen.
Wassen van ramen op laag gelegen verdiepingen met de telescoopstang Per vierkante meter Vanaf 0,35 per vierkante meter wanneer er meer dan 100 vierkante meter wordt afgenomen.
Wassen van verdiepingen op hoge verdiepingen met de gondel Per vierkante meter Vanaf 0,65 per vierkante meter wanneer er meer dan 100 vierkante meter wordt afgenomen.

 

  • Als je een bedrijfspand op de begane grond hebt. Ligt jouw bedrijfspand aan de begane grond, dan ben je een tarief kwijt zoals op de bovenste regel van de tabel. Er wordt in dat geval ramen gewassen op de traditionele manier, dus met de inwasser en met de trekker.
  • Als je een kantoorpand hebt op een hoge verdieping. Een kantoorpand op een hoge verdieping laat je vaak onderhouden samen met de andere eigenaren of huurders van een bedrijfspand in het kantorengebouw. In dat geval betaalt iedere ondernemer een evenredig deel van de glazenbewassing die met de gondel plaatsvindt.


Hoe komt de glazenwasser aan zijn prijs

Een glazenwasser bepaalt zijn tarief aan de hand van een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Op afroep of volgens schema. Huur je een aparte glazenwasser in, dan kan je er één inhuren die je per keer apart bestelt. Ongeveer eens per 6 a 8 weken moet je de ramen van je kantoorpand laten schoonmaken. Je betaalt in dat geval niet alleen de kosten van het glazenwassen maar ook bijvoorbeeld de kosten van het voorrijden. De kilometerkosten van de glazenwasser staan in dat geval als vervoer en opstartkosten op de factuur. Komt de glazenwasser volgens schema, dan werkt hij een aantal adressen in de buurt af. Hij berekent jou in dat geval geen voorrijkosten of kilometerkosten. Je hebt dan ook niet zelf in de hand wanneer de glazenwasser komt; dat bepaalt de glazenwasser zelf.
  • Zonnepanelen of niet. Steeds meer ondernemers hebben zonnepanelen bij hun bedrijf. Wanneer er een glazenwasser langskomt is het goed om ook de zonnepanelen te laten schoonmaken. Dit verlengt namelijk de levensduur van de zonnepanelen. Bovendien zorgt het ervoor dat de zonnepanelen beter werken; de zon komt beter binnen bij de zonnecellen wanneer er geen groene aanslag op zonnepanelen zit.

Vraag offertes op bij de glazenwasser

Je weet direct hoe hoog de kosten van een glazenwasser zijn voor jouw bedrijfspand wanneer je offertes opvraagt. Dat doe je in een paar seconden tijd, en je kan gelijk jouw voordeel ermee doen.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …