Glazenwasser kosten zwart

Er is geen branche in Nederland waar zo veel wildgroei is ontstaan de afgelopen jaren als de glazenwasser branche. Eigenlijk kan iedereen die in staat is om een raam streeploos schoon te maken zich een glazenwasser noemen. Wat de prijs van een glazenwasser extra ophoogt is het bedrag wat hij aan belasting moet betalen aan de overheid over zijn dienstverlening. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in een glazenwasser die zwart werkt. Het leven is al duur genoeg.

Is een zwart werkende glazenwasser een goede keuze

Iedereen wil natuurlijk voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Daarom is een glazenwasser die zwart werkt razend populair. Hij hoeft geen belasting af te dragen en kan dus voor een laag tarief aan het werk gaan. Zo pikt hij zijn graantje mee van de populariteit van de glazenwasser. De vraag is alleen of dat voor jou ook wel zo voordelig is. Er is namelijk een aantal zaken die jij goed in je achterhoofd moet houden.

  • Geen belasting = illegaal. Een glazenwasser die zich bezig houdt met zwarte werkzaamheden is in feite illegaal bezig. Heeft hij personeel in dienst, dan is dat ook vaak illegaal personeel. Je weet dus maar nooit wie jij jouw ramen laat wassen; voor hetzelfde geld zijn het werknemers die geen werkvergunning hebben. Of ze en verklaring van onbesproken gedrag hebben is dan ook maar de grote vraag. Een glazenwasser kan onbeperkt bij jouw huis naar binnen kijken; goed om te onthouden.
  • Geen sociale premies. Een glazenwasser die zwart werkt betaalt geen sociale premies. Dat houdt in dat hij niet verzekerd is als hij onder het werken een ongeval krijgt. Valt een zwart werkende glazenwasser onder het werk in jouw tuin van zijn ladder, of veroorzaakt hij schade aan jouw huis doordat hij met zijn ladder ergens tegenaan klapt, dan is de schade voor jou. De glazenwasser heeft geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, geen arbeidsongeschiktheidsverzekering en vaak ook geen WA verzekering. Je bent dus als klant in een uiterst kwetsbare positie als klant van een dergelijke glazenwasser.

Wat zijn de tarieven van een zwart werkende glazenwasser

We hebben de tarieven van een zwart werkende glazenwasser voor je nagevraagd. We hebben ze vergeleken met wat je betaalt voor een glazenwasser die gewoon wit werkt. We kwamen tot de volgende inzichten.

Wat voor type woning heb je Tarieven zwarte glazenwasser (exclusief BTW, inkomstenbelasting en sociale premies) Tarieven witte glazenwasser (inclusief BTW, inkomstenbelasting en sociale premies)
Standaard rijtjeswoning Gemiddeld 14 euro Gemiddeld 21 euro
2 onder 1 kap woning Gemiddeld 21 euro Gemiddeld 31 euro
Vrijstaande woning Gemiddeld 30 euro Gemiddeld 45 euro

 

Hoe komt de prijs van een zwart werkende glazenwasser tot stand

Het normale tarief voor een glazenwasser staat rechts in het schema aangegeven. Je moet rekening houden met een aantal zaken:

  • Dit is bijna 30 procent van de bruto inkomsten van een glazenwasser. Dus 45 euro minus 30 procent is 31,50 euro. De BTW wordt ook nog verrekend over het netto bedrag. Het bruto bedrag van 45 euro is dus 121 procent, en het netto bedrag wordt dan 37,19 euro. 37,19 euro (het netto bedrag) minus 13,50 euro (de inkomstenbelasting) is 23,69 euro.
  • De marge op de werkzaamheden. Omdat de glazenwasser wel een marge wil behouden op zijn zwarte werkzaamheden rondt hij het bedrag af naar 30 euro voor het zwart wassen van de ramen van een vrijstaande woning. Hij heeft immers vaak ook een paar man personeel (eveneens zwart) in dienst en hij wil nog wel wat overhouden op hun werkzaamheden.

Hoe herken je een zwart werkende glazenwasser

Dit is een veel gestelde vraag. Geen enkele glazenwasser zal van zijn diensten zeggen dat hij ze zwart aanbiedt. Dan zou hij een veel te hoog risico hebben om tegen de lamp te lopen. De glazenwasser zal dus niets zeggen en gewoon jouw ramen voor je wassen. Er is echter wel een aantal zaken waaraan je een zwart werkende glazenwasser kan herkennen.

  • Geen factuur. Een zwart werkende glazenwasser geeft jou geen factuur voor de door hem verleende diensten. Hij heeft dus ook geen transparante boekhouding die voor de belastingdienst inzichtelijk is. Jij gaat hierdoor ook het schip in; je hebt geen enkel betalingsbewijs in handen.
  • Geen girale betaling. Een zwart werkende glazenwasser betaal je altijd handje contantje. Bij een wit werkende glazenwasser mag je per bankoverschrijving of via een beveiligd mobiel pinapparaat betalen. Ook hieraan kan je zien of iemand een transparante boekhouding heeft.
  • Geen werkvergunning. Een zwart werkende glazenwasser heeft geen vergunning van de gemeente om in jouw woonplaats de ramen te mogen wassen. Hij hoort hiervoor een vergunning te kunnen tonen als jij daarom vraagt. Blijft het antwoord uit op de bovenstaande drie zaken, dan weet je voor vrijwel 99 procent zeker dat je met een zwart werkende glazenwasser te doen hebt.

Een glazenwasser inhuren

Wil jij de ramen van je huis laten wassen door een glazenwasser, dan kan je offertes hiervoor opvragen. Dat doe je met één druk op onderstaande knop. Je krijgt dan gelijk een aantal offertes toegestuurd om te vergelijken. Het is dan zo helder als glas wat jouw voordeel is.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …