Glazenwasser prijzen particulier

Er was ooit een tijd dat de glazenwasser zich specifiek richtte op bedrijven met zijn dienstverlening. Hij kwam bij zakelijke klanten bij het pand en nam samen met de schoonmaak van het bedrijfspand ook het wassen van de ramen voor zijn rekening. Tegenwoordig komen steeds meer particulieren tot de ontdekking dat ze geen tijd hebben om hun ramen zelf te lappen. Liever laten ze het aan de professional over. Als jouw huis ook wel een glazenwasser kan gebruiken wil jij natuurlijk weten hoeveel je ervoor kwijt zal zijn. We keken voor jou naar de prijzen van en particuliere glazenwasser.

Hoe vaak moet jij je ramen wassen

Leveranciers van ramen en kozijnen hebben een aanbevolen aantal keren per jaar dat jij je ramen moet schoonmaken. De redenen daarvan zijn heel divers, en ze verschillen per plaats waar je woont:

  • Zwart fijnstof. Woon jij in een gebied waar veel mensen een houtkachel stoken, dan krijg je te maken met een heel fijne zwarte aanslag op je ruiten. Ze worden daardoor steeds wat doffer waardoor je heel geleidelijk een donkerder huis krijgt. Je ziet het fijnstof niet gelijk, maar wanneer je met een witte doek over je ruit veegt zie je het wel. Dit zwarte fijnstof kan je overal tegenkomen.
  • Zwart stof van uitlaatgas. Woon jij langs een drukke doorgaande weg of in de buurt van een snelweg, dan is de kans groot dat jouw ramen eveneens een dunne zwarte laag opbouwen. Die laag bestaat uit het stof wat zich in uitlaatgas bevindt. Net zoals bij het eerdere voorbeeld worden je ruiten geleidelijk doffer en donkerder. Dit stof heeft nog een ander nadeel; het is namelijk in zekere mate ziekteverwekkend. Wil jij geen last van je luchtwegen krijgen, dan moet je dit zwarte stof dus geregeld weghalen.
  • Groene aanslag van algen. Woon jij in een gebied waar veel bomen staan, dan is de kans groot dat er een groene aanslag op jouw ramen en kozijnen ontstaat. Die groene aanslag bestaat uit algen die groeien in de nabijheid van bomen. Deze groene aanslag kan behoorlijk hardnekkig zijn wanneer je het niet op tijd weghaalt. Daarnaast kan de groene aanslag ervoor zorgen dat er schimmel ontstaat in de hoeken van jouw kozijnen; een ongewenste situatie want de kwaliteit van je kozijnen wordt aangetast.
  • Aanslag door pollen. Woon jij in een omgeving met veel bomen, struiken, planten en bloemen, dan is de kans groot dat je een aantal keren in het jaar last hebt van aanslag door pollen op je ruiten. Deze pollen hebben – net als stof en algen – een ziekteverwekkende eigenschap. Sommige mensen kunnen enorm allergisch reageren op de pollen die op hun ramen blijven kleven. Het is dus zaak dat ze worden weggehaald.

Hoeveel kost een particuliere glazenwasser

Een glazenwasser kan je als particulier op meerdere manieren inhuren. De meest gebruikte methode is de glazenwasser die periodiek in jouw straat bezig is om daar de ramen te wassen. Een andere methode is de glazenwasser waar je een abonnement afneemt. Deze laat jou maandelijks een bepaald bedrag betalen waarbij hij 8 keer per jaar bij jou langskomt om de ramen te wassen. We informeerden voor beide situaties naar de prijzen en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk pakket van de glazenwasser kies je Prijs bij periodiek ramen wassen Prijs bij een abonnement, prijs is per maand bij 8 keer per jaar glazenwassen
Het budget pakket bestaande uit glazenwassen boven, kozijnen reinigen boven en dakgootreinigen Vanaf 14 euro per keer Vanaf 8 euro per maand
Het standaard pakket bestaande uit glazenwassen boven en beneden, alle kozijnen schoonmaken en reinigen van de dakgoot Vanaf 20 euro per keer Vanaf 12 euro per maand
Het uitgebreide pakket bestaande uit glazenwassen boven en beneden, alle kozijnen schoonmaken, reinigen van de dakgoot, schoonmaken van al het houtwerk of trespa Vanaf 30 euro per keer Vanaf 15 euro per maand

 

  • Een eenvoudige rijtjeswoning. Woon jij in een eenvoudige rijtjeswoning of tussenwoning; dan betaal je ongeveer het bovenstaande tarief. Je hebt dan een oppervlak aan de voor- en achterkant wat de glazenwasser moet schoonhouden. De ramen bevinden zich op de begane grond en eventueel op een eerste verdieping.
  • Een 2 onder 1 kap woning, hoekwoning of vrijstaande woning. Woon jij in één van deze woningtypen, dan heb je aan 3 of zelfs aan 4 kanten ramen en dakgoten zitten die schoongemaakt moeten worden door de glazenwasser. Deze zal dat uiteraard doen, maar er zal wel een flink prijskaartje aan hangen. De bovenstaande prijzen zullen dan met minimaal de helft worden vermeerderd.

Lokale tarieven

Natuurlijk wil jij weten hoeveel je betaalt voor een lokale glazenwasser. Je vraagt dan ook het beste offertes op die je kan vergelijke. Het vergelijken van offertes geeft jou een overzicht van de kosten en daarnaast zie je gelijk hoeveel je kan besparen.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …