Glazenwasser gezocht

Er zijn mensen die de ramen lappen het leukste werk van alles vinden. Voor velen echter is het een straf die eens per twee maanden weer terugkeert. Voor die categorie mensen is het lappen van de ramen een lastig karwei. Doordat je steeds strepen krijgt op je ramen wanneer je ze niet goed lapt laat je het werk er op het laatst maar bij zitten. Gevolg is dat jouw ramen almaar doffer worden. De groene aanslag vanaf de bomen zet zich vast op de ramen en op je kozijnen waardoor je huis steeds vochtiger lijkt te worden. De zwarte aanslag die in roet zit komt daarbij ook op je ramen terecht waardoor je steeds een beetje minder scherp naar buiten kan kijken.

Als de glazenwasser geen luxe is

Voor veel mensen is de glazenwasser een luxe. De klus in het huishouden die ze het minst graag uitvoeren besteden ze uit aan een glazenwassersbedrijf. Eens in de 6 weken komt er dan een bedrijf langs wat tegen betaling jouw ramen wast. Het gevolg is dat je na een kwartier door het hele huis weer stralend naar buiten kan kijken. De glazenwasser is – zeker wanneer je het bovenstaande hebt gelezen – voor veel mensen geen luxe maar pure noodzaak. Je investeert een stukje in het onderhoud van je ramen, en je verlengt de levensduur van je kozijnen.

Google is niet altijd je beste vriend

Veel mensen gaan op zoek naar een glazenwasser om hun ramen te onderhouden door te zoeken op Google. Dat lijkt een goede zet, want je krijgt altijd behoorlijk wat hits wanneer je ‘glazenwasser gezocht’ intikt. Wanneer je echter goed kijkt zie je al snel dat de glazenwassers die bovenaan de lijst met zoekresultaten verschijnen uit een andere hoek van het land komen. Deze glazenwassers hebben de ruimte bovenin de lijst met zoekresultaten in Google ingekocht. Jij zit dan de tarieven te bekijken van een glazenwasser die helemaal niet in jouw buurt werkzaam is. Google is dan ook niet in alle gevallen jouw beste vriend; beter is het om verder te kijken.

Een vergunning van de gemeente

Glazenwassers mogen niet zomaar in een gemeente aan het werk gaan om de ramen te lappen. Ze zullen eerst een vergunning mogen hebben voordat ze bij particulieren aan de deur mogen langskomen om de ramen te wassen. Een vergunning krijg je pas van de gemeente wanneer je een bewijs van onbesproken gedrag kan overleggen. Je kijkt immers vanaf jouw positie als glazenwasser bij de mensen naar binnen in hun huis en niet iedereen zal daar even goed mee om kunnen gaan. Een gemeente zal dan ook eerst jouw bedrijf en jouw achtergrond screenen voordat je als glazenwasser aan de slag mag gaan. Die vergunning moet een glazenwasser altijd bij zich hebben wanneer hij  op pad gaat. Overtreedt hij regels tijdens zijn werk, dan riskeert hij het feit dat hij zijn vergunning moet inleveren.

Een glazenwasser in de hoogbouw

Een verhaal apart wordt het wanneer je in de hoogbouw woont. Een appartementengebouw heeft immers ook ramen, en die moeten uiteraard ook worden schoongehouden. Hier geldt dat er een aantal methoden zijn om de ramen schoon te maken. Appartementen die tot 10 meter hoog zitten mogen met een hoogwerker worden onderhouden. Gaat het om appartementen die hoger dan dat gevestigd zijn, dan moet er met een stellage van bovenaf via gondels worden gewerkt. Appartementencomplexen van deze afmetingen behoren een systeem te hebben waarmee een gondel kan zakken langs de appartementen voor het wassen van de ramen en voor het noodzakelijke onderhoud aan het appartement. Het is dan ook de taak van een woningstichting of een vereniging van eigenaren om ervoor te zorgen dat er een glazenwasser is die deze klus op zich wil nemen.

Glazenwassers per woonwijk

Een glazenwasser inhuren binnen jouw woonwijk zal nog niet zo heel gemakkelijk gaan. Jouw woonplaats is namelijk opgedeeld in rayons en iedere glazenwasser heeft een bepaald rayon in een plaats voor zich om de ramen te wassen. Het is nog niet zo lang geleden dat er maffia praktijken in de glazenwasserswereld aan het licht kwamen. Met grof geweld bedreigde men elkaar, en daar dreigden de klanten de dupe van te worden. Wanneer jij een glazenwasser voor jouw huis wil hebben zal je dan ook altijd moeten informeren wie er in jouw wijk een vergunning heeft op dit gebied.

Vraag offertes voor de glazenwasser

Wanneer jij offertes opvraagt krijg je de prijzen te zien van één of meerdere glazenwassers die in jouw postcodegebied actief zijn. Je kan ze eventueel vergelijken, en anders weet je waar je aan toe bent qua tarieven.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …