Glazenwasser prijzen Amsterdam

Elke woonplaats heeft zo zijn eigen bouwstijl en zijn eigen huizen. Huizen in Amsterdam hebben een paar zaken gemeenschappelijk waardoor het wassen van de ramen een klus is die je liever uitbesteedt. Het is dan ook heel verstandig om de ramen van jouw huis in Amsterdam door een professioneel glazenwasser te laten lappen. We informeerden voor jou naar de tarieven van een professioneel glazenwasser in Amsterdam. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Waarom Amsterdamse huizen duur in het onderhoud zijn

Een woning in Amsterdam is niet alleen duur in de aanschaf of in de huur; een dergelijke woning is ook heel kostbaar in het onderhoud. De reden daarvan is niet heel opmerkelijk.

  • De ruiten hebben last van zwarte aanslag. Amsterdam is een stad waarbij behoorlijk wat verkeer door de straten heen raast. De stad is bovendien omringd door de A1 en de A10; wegen waarop behoorlijk wat auto’s rijden. Die auto’s produceren uitlaatgas en daar zitten roetstoffen in. Dat roetstof hecht zich aan de ramen van jouw huis, wat een zwarte waas achter laat. Je ziet het niet gelijk, maar heel geleidelijk wordt jouw zicht steeds beperkter. Die zwarte aanslag moet geregeld worden weggepoetst.
  • De huizen staan dicht op elkaar. Huizen in Amsterdam staan dicht op elkaar gebouwd. De glazenwasser heeft dan ook niet heel veel ruimte om ramen te lappen. Doordat hij zo steil omhoog moet kunnen werken zal hij bepaalde apparatuur nodig hebben. Dit drijft de kosten van een glazenwasser behoorlijk op.
  • De ramen van de huizen hebben roedeverdeling. Traditionele huizen in Amsterdam hebben een roedeverdeling waardoor ze lastig schoon te maken zijn. De glazenwasser heeft een hoop extra werk aan het lappen van jouw ramen. Hij kan niet met grote halen werken maar moet met subtiele gebaren ieder raampje bereiken. Dat vergt handigheid; niet iedere glazenwasser heeft dat.
  • De panden zijn hoog. Panden in de Amsterdamse binnenstad zijn behoorlijk hoog. Een beetje pand in het centrum van Amsterdam heeft al snel 3 tot 4 verdiepingen. Er is dan ook een speciale techniek nodig om de ramen te kunnen bereiken. De glazenwasser heeft speciale apparatuur nodig.

Wat kost het glazenwassen in Amsterdam

We kregen een aantal offertes van Amsterdamse glazenwassers. Dit zijn heel globaal de bevindingen.

Wat voor diensten neem je af van de glazenwasser Hoe is de prijs berekend Prijs
Op afroep langskomen en de ramen voor en achter bewassen. Per afroep voor een tussenwoning op de begane grond Vanaf 20 euro
Op schema langskomen en de ramen voor en achter bewassen Eens per 8 weken voor een tussenwoning op de begane grond Vanaf 18 euro
Op afroep langskomen en de ramen voor en achter op de verdieping bewassen met de telescoopstok Per afroep voor een tussenwoning op de eerste tot en met derde verdieping. Vanaf 35 euro
Op schema langskomen en de ramen voor en achter op de verdieping bewassen met de telescoopstok Eens per 8 weken voor een tussenwoning op de eerste tot en met derde verdieping Vanaf 32,50 euro

 

  • Als jouw woning goed bereikbaar is. Is jouw woning aan de voor- en achterkant goed toegankelijk zonder dat er al teveel obstakels zijn; dan betaal je de bovenstaande tarieven voor de dienstverlening van de glazenwasser.
  • Als jouw woning minder goed bereikbaar is. Moet de glazenwasser voor de achterkant van jouw woning door de brandgangen heen gaan, dan zal hij daar extra arbeidsuren voor moeten maken. Jij betaalt uiteindelijk de rekening voor het bewassen van je ramen; de prijs kan dan ook hoger uitvallen dan de bovengenoemde tarieven.

Hoe is de prijs bepaald van de glazenwasser in Amsterdam

Hoeveel je betaalt voor een glazenwasser in Amsterdam wordt bepaald aan de hand van een aantal keuzes die je maakt.

  • Met welke frequentie komt de glazenwasser. Leveranciers van ramen en kozijnen raden aan om deze eens per 6 a 8 weken te laten wassen om te voorkomen dat zwarte aanslag schade aan de ramen kan aanbrengen. Je kan dan ook aanmelden bij een glazenwasser die in jouw woonwijk langs rijdt. Deze zal dan jouw huis opnemen in de werkroute. Je hoeft geen specifieke kilometerkosten te betalen op de factuur omdat de glazenwasser niet speciaal voor jou naar een bepaald adres in Amsterdam hoeft te komen.
  • Een glazenwasser op afroep. Heb jij liever een glazenwasser die nog niet in jouw woonwijk langskomt, dan kan je er één selecteren die op afroep bij je langskomt. Deze glazenwasser zal in dat geval kosten berekenen voor de verreden kilometers, en daarnaast zal hij opstartkosten berekenen. De apparatuur van de glazenwasser moet hij klaarzetten en dat kost tijd. Die kosten berekent hij individueel aan jou door. Je hebt dan wel een glazenwasser die komt op een tijd die door jouzelf wordt bepaald.

Weten wat het kost

Als jij een glazenwasser inhuurt wil je natuurlijk weten wat het kost. Je vraagt dan ook eerst offertes op bij lokale glazenwassers die de weg weten in Amsterdam. Je doet dat met één klik op deze knop. Je kan gelijk beoordelen wat je kan besparen.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …