Glazenwasser prijzen Utrecht

Jouw eigen huis is een heel kostbaar bezit. Wanneer je in Utrecht woont, woon je op één van de meest felbegeerde woonplaatsen van ons land. Het is dan ook van groot belang dat jouw huis goed onderhouden wordt; dat is bepalend voor de waarde van je huis. Glanzende goed bewassen ramen zijn dan ook een must.

Een uitdagende woonplaats

Wonen in Utrecht brengt echter ook een aantal uitdagingen met zich mee. De grootste uitdaging is misschien nog wel de ligging van de huizen. Ze zijn dicht bij elkaar gebouwd, en de huizen zijn bovendien hoog en vaak smal. Wanneer je al aan het buitengebied woont zal je vaak in hoogbouw wonen waardoor de glazenwasser er behoorlijk wat werk aan heeft. Je zal je hier zelf vaak namelijk niet aan willen wagen.

Waarom een specifieke glazenwasser voor Utrecht

Utrecht is een stad waar je de weg moet weten, wil je er zonder problemen naar je klanten kunnen rijden. Een glazenwasser uit Utrecht heb je dan ook om een aantal redenen nodig;

  • Als glazenwasser heb je een vergunning nodig van de gemeente om de ramen te mogen wassen. Veel glazenwassers die in Utrecht actief zijn hebben een busje bij zich met een eigen watertank aan boord. Deze bus willen ze overal waar ze moeten werken kunnen parkeren. Je hebt speciale vergunningen nodig daarvoor en die verstrekt de gemeente Utrecht niet aan ieder willekeurig bedrijf.
  • Als glazenwasser in Utrecht heb je specifieke apparatuur nodig om de ramen te kunnen bewassen. De meeste glazenwassers werken met een telescoopstok om de ramen te kunnen bereiken. Daarnaast werken ze met specifieke stoomapparatuur wanneer het bijvoorbeeld aankomt op het schoonmaken van portieken bij de huizen.
  • Milieu eisen. De gemeente Utrecht stelt strenge milieu eisen aan de glazenwassers. Zo mag er niet met gevaarlijke chemicaliën worden gewerkt om de ramen schoon te krijgen terwijl dit eigenlijk wel noodzakelijk is om de zwarte aanslag die je op Utrechtse ruiten vindt weg te krijgen. Ook de penetrante geur die hangt in portieken laat zich maar lastig verwijderen.

Specifieke problemen in Utrecht

Utrecht is een plaats die specifieke problemen met zich meebrengt waardoor niet iedere glazenwasser er graag aan het werk zal gaan. We hebben een paar technische problemen met de ramen in Utrecht voor je op een rij gezet.

  • Zwarte aanslag. Utrecht is een stad met veel druk doorgaand verkeer. Dit zorgt voor een enorme uitstoot van roetdeeltjes in de lucht. De uitlaatgassen zorgen ervoor dat er een zwarte waas hangt over veel ramen heen. Je ziet het niet direct, maar wanneer er een stukje wordt schoongeveegd of als je met een witte doek over de ruit heen wrijft zie je het gelijk. Hierdoor is het zicht naar buiten somberder en heb je binnen veel meer verlichting nodig. De zwarte aanslag op de ramen moet met een specifieke techniek worden verwijderd. Het gaat om hardnekkig vuil.
  • Slechte bereikbaarheid van de huizen. In de binnenstad van Utrecht staan de huizen heel dicht op elkaar gebouwd. Het is dan ook een klus apart om met een ramenbewassingssysteem deze ramen te kunnen bereiken. Daarnaast loopt er achter de huizen een wirwar van brandgangen; menig glazenwasser ziet er vanaf om zijn diensten in Utrecht aan te bieden.

Prijzen van de Utrechtse glazenwasser

We deden rondvraag bij een aantal Utrechtse glazenwassers en kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor pakket neem je af Kosten op basis van afroep Kosten op basis van abonnement gebaseerd op 8 bezoeken van de glazenwasser
Een budget pakket met glasbewassing boven en kozijnenreiniging boven. Eventueel uitgebreid met een dakgootreiniging. 20 euro 8 euro per maand
Een standaard pakket met glasbewassing boven en beneden, kozijnenreiniging boven en beneden en dakgootreiniging. 30 euro 12 euro per maand
Een uitgebreid pakket met  glasbewassing boven en beneden, dakgootreiniging en reiniging van eventueel de gevel of trespa 37,50 euro 15 euro per maand
Aanvullend: schoonspuiten van het portiek met stoomreiniger 30 euro per uur 20 euro per maand

 

  • Als je in de binnenstad woont. Woon je in het centrum van Utrecht, dan gelden bovenstaande tarieven. Er is uitgegaan van een woning met een lastige bereikbaarheid en met een hoge bewerkelijkheid.
  • Als je in het buitengedeelte woont. Woon je in het buitengedeelte van Utrecht met hoogbouw, dan zullen de tarieven iets onder de zojuist genoemde bedragen liggen. Er wordt gebruik gemaakt van de telescoopsteel en eventueel van een gondel om de huizen te bereiken. Dat laatste gebeurt voor een heel appartementencomplex en de aanbesteding verloopt via de Vereniging van Eigenaren.

Vraag prijzen op voor je kiest

Wil jij een glazenwasser inhuren, vraag dan eerst offertes op. Dat doe je heel eenvoudig en je kan ze vrijwel direct met elkaar vergelijken. Zo kom jij tot een goede prijs voor de bewassing van jouw ramen en heb jij een stralend huis.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …