Hoe herken je een goede glazenwasser?

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter niet voor niets dat veel mensen huiverig zijn wanneer ze een glazenwasser gaan inhuren. De glazenwasser kan immers vanwege zijn werkzaamheden bij jou in alle kamers naar binnen kijken, en niet iedereen doet dat met de juiste intenties. Mede om deze reden hebben wij voor jou een aantal tips hoe je een goede glazenwasser kan herkennen.

Het Register Glazenwassers

Een goede glazenwasser heeft zich laten registreren in het Register Glazenwassers. Het is een register waarin alleen glazenwassers worden opgenomen die een bonafide bedrijf runnen. Je moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen voordat je erin wordt geregistreerd. Niet iedere glazenwasser staat in dit register; het kan uit vrije keuze zijn omdat de glazenwasser geen zin heeft in de extra kosten, maar het kan ook zo zijn dat de glazenwasser de wet ontduikt en betrokken is bij de glazenwasser maffia.

Een goede glazenwasser mag je per bank betalen

Veel glazenwassers komen aan je deur en vragen om een contante betaling voor hun diensten. Op zich mag dat wel, al wordt het aangeraden om een betalingsbewijs te vragen aan de glazenwasser. Ook kan er een beveiligd mobiel pinapparaat worden aangeboden om de factuur mee te voldoen. De overheid is minder blij met glazenwassers die een contante betaling eisen. Zij kunnen namelijk gemakkelijk de belasting ontduiken op deze manier; er moet een transparante boekhouding worden gevoerd. Je herkent een goede glazenwasser dus aan de betaalwijze.

De glazenwasser maffia

In de branche van glazenwassers is er sprake van een heuse glazenwasser maffia. De glazenwassers bedreigen elkaar onderling en er is een opdeling van straten gemaakt. Op zich is daar niets mis mee, maar het ontneemt bewoners de keuze om hun eigen glazenwasser te kunnen kiezen. Ook wordt er op deze manier vaak gebruik gemaakt van illegaal personeel. Je herkent een glazenwasser die bij de glazenwasser maffia hoort aan het feit dat je niet per bank kan betalen en dat je geen bonnetje krijgt. Ook krijg je geen factuur met een bedrijfsnaam erop. Heb je klachten over de glazenwasser, dan kan je die nergens kwijt.

Een goede glazenwasser kan zich altijd identificeren

Vaak herken je als klant de glazenwasser wel wanneer deze aan de deur komt. Toch kan het altijd voorkomen dat er een andere glazenwasser aan de deur komt die je niet herkent. Veel mensen zijn in zo’n geval huiverig om de glazenwasser aan het werk te laten gaan. Het is in zo’n geval goed om te weten dat een goede glazenwasser zich altijd kan identificeren. Hij draagt altijd een pasje van het bedrijf bij zich waar hij op staat met naam en foto. Bovendien kan de glazenwasser altijd een pasje laten zien waarop staat dat hij een vergunning heeft van de gemeente om de ramen te komen wassen. Je mag hier in geval van twijfel altijd naar vragen; een goede glazenwasser heeft hier alle begrip voor.

Pas op met Ierse travellers

Het is een probleem wat steeds hardnekkiger de kop op steekt. Er wordt bij je aangebeld door een Engels sprekende persoon. Deze biedt aan om jouw ramen te komen wassen, en om tegelijk wat klusjes aan en rond je huis te komen uitvoeren. Er wordt beloofd dat er eerst een prijsopgaaf wordt gemaakt voordat de klusjesman aan de slag gaat. Overrompeld door dit feit geven veel mensen hun akkoord hiervoor. Het vervolg mag er helaas ook zijn. De klussenman gaat zonder dat er enig overleg is de ladder op en begint druk te hameren en te werken. Wanneer hij weer beneden komt verklaart hij dat hij een aantal zaken tegenkwam zoals een lekkende dakgoot en een paar kapotte dakpannen, dat hij die even heeft gerepareerd en dat hij vervolgens voor jou een rekening heeft. De rekening bedraagt vaak honderden euro’s die even contant dienen te worden betaald. Een factuur krijg je niet, garantie ook niet. Bij nadere inspectie door een professional die jij zelf inhuurt blijkt dan vervolgens dat de ‘klusjesman’ onherstelbare schade aan jouw huis heeft aangericht. Het advies is dan ook overduidelijk; komt er een Ierse traveller aan jouw deur; bedank voor de eer en stuur hem weg. Bel de politie om te melden dat men in jouw buurt actief is.

Vraag om offertes

Wil jij een bonafide glazenwasser inhuren, vraag dan altijd eerst offertes op. Je weet dan precies wat voor tarieven er zijn voor jouw huis en je kan ze alvast vergelijken.


 

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …