Top 10 glazenwassers in NL

Er is geen beroep te vinden waarin zoveel wildgroei is als de glazenwassersbranche. Eigenlijk kan iedereen die een beetje handig streeploos ramen kan lappen zich wel een glazenwasser noemen. Toch is er een methode om de top van glazenwassers gemakkelijk te herkennen. Er is wel een roep om een nationale top 10 van glazenwassers maar dat heeft weinig nut. Een glazenwasser zal namelijk voornamelijk in zijn eigen regio werkzaam zijn en bij de klanten aan huis komen. We hebben wel voor je gekeken hoe jij de beste glazenwasser kan vinden.

Het Register Glazenwassers

Een echt goede en betrouwbare glazenwasser staat vermeld in het Register Glazenwassers. Dat is een register waar hij alleen in mag komen te staan wanneer hij aan een aantal eisen voldoet. Het zijn eisen die algemeen wettelijk gelden. Helaas houden niet alle glazenwassers zich aan de regels van de wet om de eenvoudige reden dat ze de belasting willen ontduiken. Ook vinden er genoeg praktijken met illegale werknemers plaats waardoor jij de dupe kan worden. Illegale werknemers zijn namelijk vaak niet alleen geïnteresseerd in jouw ramen, maar ook in wat er allemaal binnen in jouw huis aan waardevol materiaal ligt. Als glazenwasser heb je daar het directe zicht op; goed om in de gaten te houden.

Keuzevrijheid

Een goede glazenwasser geeft jou keuzevrijheid. Hij respecteert het feit dat er een aantal glazenwassers in een woonplaats actief is en heeft niet een woonwijk voor zichzelf ‘geclaimd’. De glazenwasser geeft de concurrentie de gelegenheid om zijn diensten aan te bieden aan jou tegen hun eigen tarieven.

Betaal giraal

Een klant van een bedrijf wat tot de top behoort kan giraal betalen voor de verleende diensten van de glazenwasser. Hij kan betalen via een factuur, en daarnaast kan hij betalen via een beveiligd mobiel pinapparaat. Contant afrekenen is wel mogelijk, maar dit kan alleen in uitzonderlijke gevallen.

Een gespecificeerde factuur

Een glazenwasser die tot de top behoort zal werken met een factuur. De factuur of voorgedrukte bon is doorlopend genummerd. Jij hebt als klant een klantnummer en er wordt een factuurnummer vermeld. Op de factuur staan een aantal gegevens gespecificeerd; de kosten van de arbeid en materiaal en de BTW. Daarnaast staan op de factuur de contactgegevens van de glazenwasser, het KvK nummer, het BTW nummer en het IBAN rekeningnummer voor de betalingen.

Een identiteitsbewijs

Een glazenwasser die tot de top behoort zal zich altijd aan jou kunnen identificeren. Hij heeft daarvoor een officieel legitimatiebewijs bij zich zoals een paspoort, rijbewijs of ID bewijs. Daarnaast heeft de glazenwasser een pasje van het bedrijf bij zich waar hij voor werkt. Ook kan de glazenwasser aantonen dat zijn bedrijf een vergunning heeft van de gemeente om er werkzaamheden te mogen uitvoeren. Je laat immers niet zomaar de eerste de beste toe rondom jouw huis.

Een geldige bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een goede glazenwasser die tot de top behoort beschikt voor zijn bedrijf en zijn werknemers over een geldige bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Hij is tot tenminste 1 miljoen euro verzekerd voor ongevallen die tijdens de werkzaamheden gebeuren. Zo weet je zeker dat jouw spullen goed verzekerd zijn tijdens de werkzaamheden. Is dat niet het geval en er gaat wat mis rondom jouw huis, dan kan de schuld gemakkelijk bij jou worden neergelegd waardoor je flink in de problemen kan geraken.

Een goede glazenwasser reageert op klachten

Heb jij klachten na een bezoek van de glazenwasser, dan zal een glazenwasser die tot de top behoort hier snel op reageren. Hij zal onderzoek doen naar de klacht en met een zo spoedig mogelijke bevredigende oplossing komen. Dat is hij namelijk verplicht aan het Glazenwassers register. Het behoort tot het pakket van eisen voordat hij tot dit register wordt toegelaten.

Een glazenwasser die jou meer biedt

Heb jij geregeld werk voor de glazenwasser maar wil je ook dat er andere diensten worden verleend zoals het uitvoeren van overige schoonmaakwerkzaamheden; in dat geval kan je beter kijken of je een schoonmaakbedrijf kan vinden wat daarnaast ook de ramen wast bij particulieren. Je kan dan afspraken maken voor een aantal schoonmaak- of onderhoudsklussen en voor het wassen van jouw ramen in één combinatie. Denk eraan dat je ook voor deze werkzaamheden een factuur vraagt. Je kan beter eerst overgaan tot de nu volgende stap alvorens een glazenwasser of schoonmaakbedrijf in te huren.

Vraag om offertes

Wil jij een gecertificeerde glazenwasser aan je deur hebben die vakwerk levert; vraag dan om offertes. Dat doe je heel eenvoudig met deze functie. Je krijgt gelijk een aantal offertes om met elkaar te vergelijken. Zo weet je gelijk wat je kwijt bent voor een goede glazenwasser die zich tot de top van Nederland mag rekenen.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …