Glazenwasser prijzen Vathorst

Vathorst is de meest recent bijgebouwde wijk in Amersfoort. De huizen die er staan hebben een heel eigen karakter. Ze zijn met stijl gebouwd en hebben daardoor een heel hoge waarde. Veel mensen die in Vathorst wonen zijn overdag niet thuis. Het is echt een forensenbuurt. Jij hebt dan ook doorgaans niet veel tijd om de ramen van je huis te wassen. Daar wordt handig op ingespeeld door glazenwassers.

Er wordt opeens aangebeld

Wanneer jij ervoor kiest om je ramen te laten wassen door een glazenwasser omdat je niet in het weekend op de ladder wil gaan staan kom je in Vathorst al snel tot een ontdekking. Op momenten waarop mensen thuis zijn in de avonduren wordt er aangebeld. Op de stoep staat een medewerker van een glazenwasser die jou een visitekaartje presenteert. Voor een wel heel aantrekkelijke prijs wil men jouw ramen komen wassen. De verleiding om hierop in te gaan is heel groot. De vraag is echter of dit een verstandige keuze is.

Afspraken tussen glazenwassers

De glazenwassers die in Amersfoort actief zijn hebben onderling afspraken gemaakt over het bewassen van de ramen. Ze hebben Amersfoort opgedeeld in rayons, en iedere glazenwasser heeft zijn eigen wijk die hij mag bedienen. Het gevolg hiervan is duidelijk voor glazenwassers die voet aan de grond proberen te krijgen in deze woonwijken. Men komt er eenvoudigweg niet tussen. De bewoners van de woonwijken hebben dan ook geen vrije keuze voor een glazenwasser; ze moeten het doen met het bedrijf wat hun woonwijk als werkgebied heeft. Voor deze opdeling van een woonplaats is een naam; de glazenwasser maffia.

Wat is de glazenwasser maffia

Bij het horen van het woord maffia denk je al snel aan wild west praktijken in een rustige forensenbuurt en in zekere zin is dit ook zo. Je merkt er niets van tot het moment dat een glazenwasser van buitenaf probeert een aantal huizen toe te voegen aan zijn werkgebied. De glazenwasser die bij de glazenwasser maffia hoort zal in dat geval bot geweld niet schuwen. Gereedschap en bussen worden beschadigd en er wordt gedreigd met lichamelijk geweld. Een paar jaar terug was in tv programma Rambam te zien hoe glazenwassers elkaar bedreigden en hoe de klanten daar de dupe van dreigden te worden. Het probleem is dat de gemeente er niets aan kan doen zolang er geen aangiften zijn.

Illegale werkzaamheden

Een glazenwasser die bij de glazenwasser maffia hoort voert zijn werkzaamheden vaak illegaal uit. Dat houdt in dat hij geen belasting afdraagt over zijn werkzaamheden en dat hij bovendien illegaal personeel in dienst heeft waarover hij ook geen loonbelasting betaalt. De werknemers worden handje contantje betaald voor hun werkzaamheden. De werkzaamheden zullen dan ook lang niet altijd van professionele kwaliteit zijn. De vraag is dan ook hoe je een bedrijf van de glazenwasser maffia herkent.

Kenmerken van de glazenwasser maffia

Een bedrijf van de glazenwasser maffia herken je aan een aantal kenmerken. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Jij moet altijd contant betalen. Dit is een heel bekend kenmerk. Je mag niet per pin betalen en je kan ook geen factuur van de verleende diensten krijgen. Er wordt een ondoorzichtige boekhouding gevoerd wat wijst op belastingontduiking.
  • Men kan geen vergunning tonen. De glazenwasser kan jou geen vergunningspasje van de gemeente tonen waaruit blijkt dat hij illegaal aan de deur komt.
  • De glazenwasser identificeert zich niet. Kan een glazenwasser zich niet aan jouw deur identificeren, dan heb je waarschijnlijk met een illegaal werkende glazenwasser te maken. Oppassen dus.

De prijzen van een glazenwasser in Vathorst

Glazenwassers in Vathorst hebben hun eigen tarieven, en die hebben we voor je op een rij gezet.

Werk van de glazenwasser Prijs
Glazenbewassing boven Vanaf 10 euro
Glazenbewassing boven en beneden Vanaf 15 euro
Glazenbewassing boven en beneden en reiningen zonnepanelen Vanaf 25 euro

 

Het prijskaartje van de glazenwasser in Vathorst

Hoeveel jij betaalt voor de glazenwasser in Vathorst bepaal je mede aan de hand van een aantal keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • De bereikbaarheid van jouw huis. De meeste huizen in Vathorst liggen aan de openbare weg aan de voor en achterkant. Toch zijn er ook huizen in bijvoorbeeld het havenkwartier die grenzen aan het water aan de achterkant. De glazenwasser zal in dat geval de grootste moeite hebben om de achterkant van jouw huis te bereiken met zijn apparatuur. Voor deze moeite die de glazenwasser moet doen betaal jij de prijs. Je bent dan meer kwijt dan de bovengenoemde tarieven.
  • Zonnepanelen of niet. Niet ieder huis in Vathorst heeft zonnepanelen. Heeft jouw huis ze wel, dan moet je erop bedacht zijn dat deze goed schoongehouden moeten worden. Alleen dan zullen ze optimaal functioneren. Je kan het schoonmaken van de zonnepanelen overlaten aan de glazenwasser die vervolgens met een telescoopsteel aan de slag zal gaan. Voor deze dienstverlening betaal je meer, maar je krijgt er beter functionerende zonnepanelen voor terug.

Vraag om offertes

Wil jij weten welke glazenwassers er in Vathorst actief zijn; vraag dan hier offertes op. Je krijgt een aantal offertes die je vrijblijvend kan vergelijken waardoor jouw voordeel kan oplopen tot wel 20 procent.

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …