Glazenwasser prijzen Amersfoort

Amersfoort is een prachtig centraal gelegen stad. Het is een plek waar de mooiste historische huizen staan in de oude binnenstad. Bovendien zijn er een aantal nieuwbouwwijken waar het goed toeven is. Deze wijken zijn overwegend forensenwijken. Denk aan Nieuwland, Vathorst en Kattenbroek. Ook het Eemkwartier is het voorbeeld van een mooie nieuwbouwwijk met en historisch karakter. Woon jij in Amersfoort, dan heb je een felbegeerd huis. Het is een huis wat je dan ook goed zal moeten onderhouden.

Geen tijd; dan de glazenwasser

In een forensenwijk is het vooral in het weekend levendig. Doordeweeks zijn de inwoners aan het werk en zijn ze vaak alleen ’s avonds thuis. Voor het bewassen van je ramen is er dan ook alleen maar in het weekend tijd, en dat is nou net het moment waarop mensen liever genieten dan werken. Het is dan ook niet voor iets dat steeds meer inwoners van Amersfoort ervoor kiezen om gebruik te maken van de diensten van een glazenwasser.

Geen vrije markt

Woon je in Amersfoort, dan ben je op alle gebieden gewend aan een vrije markt. Er is alleen één gebied waar die vrije markt niet geldt. We hebben het over de glazenwassers. Je merkt er niet veel van; je hebt vast al eens een brief van een glazenwasser in jouw brievenbus gevonden met een aanbieding voor het bewassen van jouw ramen. Je kreeg hoogstwaarschijnlijk slechts post van één bedrijf en dat is nou net waar het probleem zit. We zullen je er meer over vertellen.

Kom niet in mijn wijk

Glazenwassers in Amersfoort hebben onderling afspraken gemaakt over de werkzaamheden die er worden uitgevoerd. De stad is opgedeeld in wijken die worden ‘bediend’ door één glazenwassersbedrijf. Als buitenstaander hoef jij niet te proberen om je hier tussen te mengen; het gevaar is groot. Glazenwassers die hun diensten marktconform willen aanbieden aan de inwoners worden weggejaagd door de glazenwassers die er al bezig zijn. In 2015 en 2017 waren er meerdere tv uitzendingen waarin aandacht werd besteed aan deze glazenwasser maffia praktijken. Er werd gedreigd met grof geweld. Uitspraken als ‘ik breek allebei je benen’ en ‘ik sla je helemaal verrot’ waren niet van de lucht. Het mag duidelijk zijn; woon je in Amersfoort, dan worden jouw ramen waarschijnlijk gewassen door de glazenwasser maffia.

Herken de maffiabaas

Een glazenwasser die bij de glazenwasser maffia hoort herken je aan een aantal

uiterlijke kenmerken. Het zijn vaak niet de Italiaanse looks, maar andere kenmerkende zaken.

  • Jij betaalt handje contantje. Een glazenwasser die op deze manier werkt zal altijd een contante betaling eisen. Daar waar een glazenwasser dient te beschikken over een beveiligd mobiel pinapparaat of hoort te werken volgens factuur doet deze dat niet. Een contante betaling is de enige mogelijkheid.
  • Geen aankondiging van een prijsverhoging. De glazenwasser bij de glazenwasser maffia bepaalt zijn eigen tarief. Is er een prijsverhoging; dan ontdek jij dat pas wanneer de ramen weer zijn gelapt. Je moet dan meer betalen voor de dienstverlening zonder dat je er overleg over hebt kunnen voeren met de glazenwasser.
  • Geen vergunning van de gemeente. Een glazenwasser die illegaal werkt heeft geen vergunning van de gemeente. Zijn personeel heeft vaak ook geen werkvergunning. Er wordt vaak gebruik gemaakt van personeel wat illegaal werkt in Nederland. Zij krijgen ook handje contantje een hongerloon uitbetaald door de glazenwasser.
  • Geen ID aan de deur. De glazenwasser kan jou geen ID bewijs laten zien; dat is vaak het teken dat je te maken hebt met een illegaal werkende glazenwasser.

Hoeveel betaal je aan de glazenwasser in Amersfoort

We deden navraag naar de tarieven van glazenwassers in Amersfoort en kwamen tot de volgende bevindingen:

De werkzaamheden van de glazenwasser De prijs die hij berekent
Bewassen van de ramen op de bovenverdieping bij een tussenwoning Vanaf 10 euro
Bewassen van de ramen op de boven- en benedenverdieping bij een tussenwoning en eventueel het schoonmaken van de dakgoot Vanaf 17,50 euro
Schoonmaken van zonnepanelen in combinatie met bewassen van de ramen op boven- en benedenverdieping en schoonmaken van de dakgoot Vanaf 27,50 euro

 

Hoe komt de glazenwasser aan zijn tarief

Een glazenwasser zal voor jou in Amersfoort altijd een specifieke prijs moeten maken voor zijn werkzaamheden. Dat komt door een aantal factoren.

  • De architectuur van jouw woning. Woningen in de nieuwste wijken van Amersfoort hebben vaak een heel specifieke architectuur. Daarbij is er gebruik gemaakt van een afwijkende vorm en hoek waarin de ramen bevestigd zijn in woningen. Wanneer de glazenwasser extra gereedschap moet inzetten om jouw ramen te kunnen bewassen betaal jij daar meer voor.
  • De zonnepanelen op jouw huis. Huizen in Nieuwland hebben vrijwel allemaal zonnepanelen, maar ook heel veel andere huizen in Amersfoort hebben deze techniek. Wil jij hier het optimale rendement van hebben, dan zullen ze moeten worden onderhouden. De glazenwasser kan dit met een telescoopsteel voor jou doen, maar er zit een prijskaartje aan verbonden. Dit valt echter in het niet vergeleken met het hogere rendement wat jouw zonnepanelen dan opleveren.

Vraag een offerte op

Wil jij gebruik maken van de diensten van een glazenwasser in Amersfoort, dan kan je hier offertes opvragen. Je krijgt er een paar vrijblijvend om te vergelijken; jij kan gelijk zien hoeveel je gaat betalen.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …