Glazenwasser prijzen Flevoland

Flevoland is een prachtig gebied om in te wonen. Je hebt er alle ruimte rondom je huis en de grondprijzen zijn er laag. Wie woont in Flevoland neemt het er dan ook graag van. Veel mensen die er wonen werken in de Randstad, waardoor de Flevopolder een soort forensengebied is. Kenmerkend is dan ook dat er overdag weinig bedrijvigheid is. De meeste mensen komen pas ’s avonds of in het weekend thuis. Voor het wassen van de ramen is weinig tijd; dat werk besteedt men liever uit aan een professional.

Een professional gemakkelijk gevonden

Flevoland is een gebied wat heel gemakkelijk is op te delen in brokken gebied. Dat hebben niet alleen de gemeenten en de bewoners ontdekt; de glazenwassers die actief zijn in Flevoland weten er ook alles van. Dat is nu net iets wat een nadeel is; je vindt gemakkelijk iemand om jouw ramen te bewassen maar je hebt weinig keuze voor een professional. Flevoland mag dan zo vredig lijken; in de straten van Flevoland speelt zich een wild west tafereel af wanneer het aankomt op de glazenwassers. De glazenwasser maffia is hier heel actief.

Een kaartje in de bus
Wanneer jouw ramen nog niet door een glazenwasser worden schoongemaakt is de kans heel groot dat je  geregeld een kaartje in de bus vindt. Het is van een glazenwasser die voor jouw gemak alvast een prijsopgaaf heeft gemaakt van het bewassen van jouw ramen. De prijsopgaaf ziet er heel aantrekkelijk uit, en je kan reageren via een telefoontje naar een mobiel nummer om te bevestigen dat jij voortaan gebruik wil maken van de diensten van de glazenwasser. Vanaf dat moment worden jouw ramen eens per 6 a 8 weken bewassen waarna er een glazenwasser op de stoep staat om met jou af te rekenen. Het lijkt allemaal zo gewoon, maar het is maar de vraag of dit ook zo is.

Hoeveel kost een glazenwasser in Flevoland

Geleverde diensten Prijs
Bewassen ramen op bovenverdieping Vanaf 10 euro
Bewassen ramen op boven- en benedenverdieping Vanaf 14 euro
Bewassen ramen op boven- en benedenverdieping en reinigen kozijnen Vanaf 16 euro

 

Mijn wijk, niet jouw wijk

Glazenwassers hebben het gebied in Flevoland opgedeeld in wijken. Iedere glazenwasser bedient zijn eigen wijk en daar worden buitenstaanders niet in toegestaan. Een glazenwasser inhuren waarbij je er zelf één kiest is er dus niet bij. Je hebt de keuze uit de glazenwasser die op het kaartje staat, of geen glazenwasser. We spreken hier over de zogeheten glazenwasser maffia. Wat de gevolgen zijn hiervan voor jou hebben we op een rij gezet.  We hebben ook als tips voor jou hoe jij de glazenwasser maffia herkent.

Geen vrije markt

De glazenwasser maffia zorgt ervoor dat er geen vrije markt is. Ben jij niet tevreden over de diensten van de glazenwasser, dan heb je dus geen vrije keuze voor een andere glazenwasser. Vraag jij wel een andere glazenwasser om diens dienstverlening dan zal deze hoogstwaarschijnlijk worden bedreigd door de glazenwasser die er aan het werk is. Je hebt dus niet te kiezen, maar er zijn meer nadelen.

Herken de glazenwasser maffia

De glazenwasser maffia herken je redelijk gemakkelijk. Er is namelijk een aantal vaste karakteristieken waaraan tevens voor jou de verdere nadelen verbonden zijn.

  • Cash betalen. De glazenwasser maffia laat jou altijd in contanten betalen voor de geleverde diensten. Je krijgt geen factuur en je krijgt geen genummerde bon of een reçu waaruit blijkt dat jij de rekening hebt voldaan. Je hebt dan ook geen enkel bewijs als de glazenwasser voor een tweede keer komt innen voor dezelfde dienstverlening.
  • Geen ID. Een glazenwasser die op deze manier werkt zal zich niet kunnen identificeren. Hij heeft geen geldig paspoort, rijbewijs of ID card bij zich. Jij weet dus niet of je te maken hebt met iemand die illegaal in ons land aan het werk is. Je weet ook niks van de achtergrond van de glazenwasser. Hij kan wel aan alle kanten naar binnen kijken in jouw huis.
  • Geen vergunning. Een glazenwasser die bij de glazenwassermaffia hoort heeft geen vergunning van de gemeente; hij werkt illegaal.
  • Geen overzicht. Jij hebt als klant geen overzicht op het aantal bezoeken van de glazenwasser in een jaar. Doordat je geen bon of reçu krijgt raak je op een gegeven moment vanzelf de tel kwijt waardoor de glazenwasser het rijk alleen heeft. Hij kan misbruik maken van jouw onwetendheid.

Offertes als je meer wil weten

Wil jij meer weten over de kosten van een glazenwasser in jouw woonwijk; vraag dan offertes op. Dat doe je heel eenvoudig met één klik op onderstaande button. Je krijgt gelijk een offerte toegestuurd zodat jij weet hoeveel je kwijt bent voor het bewassen van jouw ramen.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …