Glazenwasser prijzen Rotterdam

Rotterdam is een plek waar het mooi wonen is. Het is een plek middenin de Randstad en de woningprijzen zijn er dan ook behoorlijk hoog. Wie in Rotterdam woont is zuinig op zijn huis. Wanneer je echter kijkt naar de huizen in een grote stad als deze valt gelijk wat op; de ramen zien er vaak dof uit en de gevel heeft een zwarte waas. Dit zijn zaken waardoor je voor een huis in Rotterdam het beste een glazenwasser kan inhuren. We keken voor jou naar de mogelijkheden en de kosten.

Specifieke zaken in Rotterdam

Een woning in Rotterdam heeft vaak een aantal specifieke karakteristieken waardoor je niet zomaar een willekeurige glazenwasser kan inhuren. De glazenwasser moet nogal wat ervaring hebben met een aantal zaken; we zullen ze kort voor je benoemen.

  • Roeden in de ramen. Een huis in Rotterdam heeft nogal eens traditionele roeden in de ramen verwerkt zitten. Daardoor is het niet mogelijk om met één haal een raam te reinigen; er moeten altijd meerdere ramen na elkaar worden schoongemaakt binnen één raam. Dat vergt nogal wat handigheid en tijd.
  • Veel huizen in Rotterdam hebben portieken. Wanneer er een glazenwasser komt wordt nogal eens gevraagd om het portiek ook gelijk schoon te maken. Dit is een klus waar vaak de stoomreiniger aan te pas moet komen. Deze klus zal niet iedere glazenwasser voor jou willen uitvoeren, maar Rotterdamse glazenwassers hebben dit deel van de werkzaamheden vrijwel allemaal in hun dienstenpakket zitten.
  • Rotterdam ligt aan de haven en dat is te merken aan de vogelpopulatie in de stad. Niet alleen vind je er heel veel duiven; er is ook een ware plaag van zeemeeuwen in de stad. Deze zeemeeuwen laten hun rommel en ontlasting achter in de dakgoot van jouw huis waardoor deze gaat stinken en verstopt raakt. Een Rotterdamse glazenwasser zal dan ook altijd aanbieden om de dakgoten van jouw huis schoon te maken.

Hoeveel kost een glazenwasser in Rotterdam

Wil jij zo’n Rotterdamse alleskunner inhuren, dan hangt daar een bepaald prijskaartje aan. We keken voor jou naar de prijzen van de diensten van een Rotterdamse glazenwasser.

Wat voor werkzaamheden worden er verricht Prijzen op afroep Prijzen volgens schema Prijzen bij abonnement. Tarief per maand, 8 keer per jaar bezoek glazenwasser
Schoonmaken van de dakgoot Vanaf 7,50 per strekkende meter Vanaf 6,50 per strekkende meter Vanaf 5 euro per maand
Glasbewassing van een appartement enkel ramen voor en achter Vanaf 12,50 euro Vanaf 11,50 Vanaf 7 euro per maand
Glasbewassing van en tussenwoning; ramen, kozijnen, deuren en vensterbanken reinigen Vanaf 15 euro Vanaf 14 euro Vanaf 8 euro per maand
Glasbewassing van een 2 onder 1 kap woning; ramen, kozijnen, deuren en vensterbanken Vanaf 25 euro Vanaf 22,50 euro Vanaf 14 euro per maand

 

  • Als jouw huis in de binnenstad staat. Staat jouw huis in de binnenstad, dan zijn de woningen heel dicht op elkaar gebouwd. De glazenwasser heeft weinig ruimte om zijn werkzaamheden uit te voeren en moet van speciale apparatuur zoals een telescoopsteel gebruik maken. Door dit feit, alsmede door het feit dat hij voor zijn eigen wateraanvoer moet zorgen, zullen de kosten hoger uitvallen dan in dit prijsvoorbeeld.
  • Als jouw huis in het buitengebied staat. Woon jij in het buitengebied van Rotterdam, dan heb je doorgaans iets meer ruimte rondom je huis dan in het centrum. Je betaalt dan ongeveer een tarief zoals vermeld in het bovengenoemde schema.

Zaken die de prijs bepalen

Hoeveel jij betaalt voor het schoonmaken van je ramen en verdere bezigheden van de glazenwasser bepaal je zelf via keuzes die je maakt. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.

  • In welk gebied woon je. Woon jij bij het havengebied, dan zal je veel last hebben van zeemeeuwen die hun rommel en ontlasting achterlaten in jouw dakgoot. Om overlast te voorkomen kan je het beste aanvullend op het bewassen van jouw ramen je dakgoot meerdere malen per jaar laten reinigen. Deze kosten komen dus bovenop het bewassen van jouw ramen.
  • Woon je bij de Botlek. Woningen in de luchtstroom van de Botlek hebben vaak te maken met een akelige zwarte waas op de ramen. Dat komt door de rookwolken die vrijkomen bij de petrochemische industrie. Het roet en de chemicaliën laten hun waas achter op jouw raam en deze moeten om de 6 weken worden verwijderd om gezondheidsklachten te voorkomen. Je moet dan vaker de glazenwasser laten langskomen en daarnaast moet er intensiever worden gewerkt. Dit drijft uiteraard de prijs op.

Vraag om offertes

Het vinden van een glazenwasser die jou een totaalpakket biedt is redelijk eenvoudig wanneer je eerst offertes hebt vergeleken. Dat doe je hier met één muisklik. Je krijgt gelijk een aantal offertes te zien om te vergelijken; het kan jou een aanzienlijk voordeel opleveren.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …