Glazenwasser tarieven

De ramen van je huis lappen is een klus die niet iedereen even graag zelf doet. Niet iedereen is in staat om de ramen van zijn huis streeploos te lappen; bij veel mensen is het resultaat op het eerste oog goed, maar bij nader inzien wanneer de zon op je ramen schijnt is het doffe ellende. Wanneer jij het vuile werk liever laat doen, is het een goed idee om een glazenwasser in te huren. We keken voor je naar de tarieven van een glazenwasser en we kwamen tot de volgende inzichten.

Meerdere prijzen

Om tot een goed oordeel te komen van de tarieven van een glazenwasser vroegen we meerdere prijzen op. We informeerden bij grote schoonmaakbedrijven die ook ramen wassen naar de tarieven en we informeerden bij wat kleinere gespecialiseerde ramenwassers. De bevindingen hebben we in een schema weergegeven.

Wat voor type woning heb je Welke ramen worden er gelapt Wat is de laagste prijs Wat is de hoogste prijs
Een rijtjeswoning Ramen op de begane grond voor en achter, ramen op de eerste etage voor en achter, bereikbaar met een ladder. 18,50 25 euro
Een 2 onder 1 kap woning Ramen op de begane grond voor en achter, ramen op de eerste etage voor en achter, ramen aan één  zijkant van het huis begane grond en eerste verdieping 23,50 30 euro
Een vrijstaande woning Ramen op de begane grond voor en achter, ramen op de eerste etage voor en achter, ramen aan beide zijkanten van het huis begane grond en eerste verdieping 35 euro 45 euro

 

  • Als je enkel het lappen van je ramen laat doen. De ondergrens tarieven kregen we van glazenwassers toegestuurd die echt enkel de ramen lappen zonder dat ze zich met andere bezigheden bezig houden. Je betaalt voor het lappen van de ramen, veelal met een telescoopsteel of met een bezem, waarbij verder geen schoonmaakwerkzaamheden worden verricht.
  • Als je naast het lappen van de ramen ook de kozijnen laat reinigen. Wil jij dat behalve je ramen ook je kozijnen worden schoongepoetst met een doek, dan kan je een schoonmaakbedrijf inhuren wat ook ramen lapt. Voor de prijs die je betaalt gaat men de ladder op, en worden je kozijnen op een nette manier schoongemaakt waarbij ook de ramen worden gelapt. Je betaalt wat meer voor de diensten van de schoonmaker die jouw ramen lapt, maar je weet ook zeker dat de kozijnen van jouw huis goed onderhouden worden; de levensduur wordt hierdoor behoorlijk verlengd.

Hoe wordt de prijs bepaald

Hoeveel jij betaalt voor het lappen van je ramen bepaal je zelf aan de hand van een aantal keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoeveel ramen heeft jouw huis. De hoeveelheid ramen die een huis heeft is uiteindelijk bepalend voor de kosten van de glazenwasser. Een huis wat ramen heeft aan alle 4 de kanten is een hoop werk voor de glazenwasser. Hij zal de kosten daarvan dan ook aan jou doorberekenen.
  • Hoeveel verdiepingen heeft jouw huis. Een huis wat slechts een begane grond verdieping heeft is een stuk minder bewerkelijk dan een huis wat één of meerdere verdiepingen heeft. Voor een huis met meer verdiepingen zal de glazenwasser namelijk een ladder en eventueel een opklapbare steiger moeten meenemen om zijn werkzaamheden uit te voeren. Die extra werkzaamheden neemt hij mee in zijn kostenberekening.
  • Op welke verdieping is jouw huis gelegen. Heb je een woning op de begane grond, dan komt er weinig extra gereedschap voor de glazenwasser aan te pas om bij jouw huis te komen. Woon jij echter in (een laag gelegen) woonlaag van een appartementengebouw, dan zal de glazenwasser met een telescoopsteel aan de slag moeten gaan om jouw ramen te lappen. Ook de kosten hiervan neemt hij mee in zijn tarieven.
  • Wat voor ramen heeft jouw huis. Een raam wat zogeheten glasroedes heeft is opgedeeld in kleine compartimenten. Wanneer deze allemaal apart moeten worden gewassen zal de glazenwasser er een hoop werk aan hebben. Heeft jouw huis echter recht toe recht aan ramen, dan is de glazenwasser met een paar eenvoudige halen klaar met zijn werk. Het soort ramen is dan ook bepalend voor de kosten van de glazenwasser.
  • Heeft jouw huis een lichtstraat. Steeds meer huizen hebben een lichtstraat om te voorkomen dat het binnenshuis te donker wordt. Dit is een plek waar de glazenwasser alleen buitenlangs kan komen door over jouw dak heen te lopen. Dit zijn riskante bezigheden waardoor de prijs wordt opgedreven.
  • Heeft jouw huis zonnepanelen. Zonnepanelen verliezen een groot deel van hun werking wanneer ze vuil worden. De glazenwasser kan met een speciale borstel met telescoopsteel de zonnepanelen weer blinkend schoon krijgen. Hiervoor worden eveneens kosten berekend. Doordat echter de zonnepanelen meer opbrengst krijgen met een schoonmaakbeurt verdient deze uitgave zichzelf weer terug.

Vraag om glasheldere offertes

Wil jij een glazenwasser inhuren maar niet de hoofdprijs betalen, dan vraag je eerst offertes op. Dat doe je heel  eenvoudig met onderstaande knop. Je krijgt gelijk een aantal online offertes die je rustig kan vergelijken.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …