Glazenwasser spullen

Jij hebt je vast wel eens afgevraagd hoe het toch komt dat jij uren staat te boenen om je ramen streeploos schoon te krijgen, terwijl de glazenwasser het met een paar simpele halen voor elkaar heeft. De reden hiervan is heel simpel; de glazenwasser heeft professioneel materiaal wat hij hiervoor inzet. Met deze kennis in jouw achterhoofd is het een goed idee om eens te gaan winkelen wanneer je spullen voor het wassen van jouw ramen wil gaan kopen. We keken voor je naar de kosten van de specifieke materialen en naar de materialen die de glazenwasser nodig heeft.

Een professionele raamwisser

De trekker die een glazenwasser standaard bij zich heeft is heel anders dan de standaard trekker waar jij mee werkt. De trekker heeft een handgreep die zwenkbaar is. Daardoor hoeft de glazenwasser zijn armen niet in een onmogelijke houding te houden wanneer hij de ramen droog trekt. Hij doet het met één simpele beweging terwijl de trekker eigenlijk het werk voor hem doet. De trekker die de glazenwasser gebruikt droogt hij tussendoor aan een zeem. Dat is een zeem van echt leer, en dus niet van kunstvezel. Echt zeemleer heeft een unieke werking waardoor vet en vuil niet aan de trekker blijven zitten.

Een inwasborstel

Een inwasser heeft hetzelfde frame als een trekker. Deze is ook te koop met een vaste greep en met een zwenkbare greep. Er ziet een stevige hoes omheen die het water goed vasthoudt en die hij ook gemakkelijk tussendoor kan uitspoelen. Door de hoes wordt het vuil heel eenvoudig losgehaald van je ruiten zonder dat er groene aanslag en zwart fijnstof op je ruiten blijven zitten. De inwasborstel heeft een aantal waterkamers waardoor de glazenwasser niet om de haverklap de inwasborstel in de emmer hoeft te steken; hij kan langere tijd op één etage aan het werk blijven.

Een schraper

Op ramen kan zich hardnekkig vuil ophopen. Ook kan het voorkomen dat er door eerdere schilderwerkzaamheden of vandalisme verf en/of stickers op een ruit zitten. De glazenwasser kan in dat geval met een schraper de ramen schoonmaken voor hij ze gaat wassen. Zo’n schraper is een vlijmscherp stuk gereedschap wat bij de vakhandel gekocht moet worden.

Reinigingsmiddel

Steeds meer glazenwassers maken gebruik van een reinigingsmiddel wat op basis van natuurlijke ingrediënten is. Het middel wat wordt gebruikt is natuurlijk afbreekbaar. Dat heeft als nadeel dat het wat duurder is, maar als heel groot voordeel dat het een stuk beter voor het milieu is. Reinigingsmiddel wat in de normale winkel te koop is zal een stuk minder doeltreffend en milieuvriendelijk te zijn; het is dan ook altijd een goed idee om dit gedeelte van het gerei bij de vakhandel te kopen.

Riemen en buckets

De glazenwasser zal een gereedschapsriem om hebben waar hij zijn glazenwassersgerei aan ophangt. Daarnaast heeft hij een bucket on a belt wat bijvoorbeeld de inwasser vasthoudt. Op die manier hoeft de glazenwasser niet steeds een hele emmer water mee de ladder op te nemen. Deze riemen en houders koop je eveneens bij de vakhandel. Het geeft je een veilig gevoel dat je niet volgeladen met gerei de ladder op hoeft.

Een telescoopsteel

De telescoopsteel is een stuk gereedschap wat steeds vaker door particulieren wordt gebruikt om de ramen mee te wassen. Het grote voordeel is voor jou dat je niet steeds een ladder op hoeft met een inwasser en met een trekker. De telescoopstelen die verkrijgbaar zijn op de particuliere markt hebben een lengte tot ongeveer 3 meter. Koop je ze echter bij de vakhandel waar de professional zijn gereedschap koopt, dan kan je een set kopen die wel tot 10 meter hoog komt. Zo kan je niet alleen de bovenverdieping van je huis schoonmaken maar bijvoorbeeld ook de ramen van een appartement op de eerste of tweede etage. Telescoopstelen zijn er in twee varianten:

  • De standaard steel. Dit is een telescoopsteel waar je zelf het gereedschap op klikt, en waarbij je de inwasser eerst goed nat maakt voordat je deze gaat gebruiken. De prijs is onder de 100 euro, en je hebt er een heel handig gereedschap aan.
  • De watervoerende steel. Dit is een telescoopsteel waarbij je het water aanvoert via een tuinslangverbinding. Aan het einde zit een borstel waarmee je de ramen kan schoonmaken voordat je ze droog trekt. Deze stelen zijn verkrijgbaar tot een lengte van 10 meter en je koopt ze voor een prijs tussen 110 en 190 euro.

Een goed begin is het halve werk

Wil jij voor het wassen van jouw ramen ook professioneel gereedschap hebben; vraag dan offertes op bij een aantal vakhandels. Dat doe je met deze functie. Zo weet je gelijk hoeveel het kost om professioneel jouw ramen te laten stralen.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …