Checklist glazenwasser

De ramen wassen is een vak, en laten we even eerlijk zijn; niet iedereen verstaat dat vak. Wanneer de ramen wassen jouw hobby niet is, is het een prima idee om een glazenwasser in te schakelen. We geven jou een checklist voor het vinden van een glazenwasser.

Ga niet te moeilijk zoeken

Als jij op zoek bent naar een glazenwasser ben je al snel geneigd om op het internet te gaan kijken. Je komt er dan al snel achter dat er een enorm oerwoud aan glazenwassers is, en dat de ene zijn diensten nog mooier weet aan te prijzen dan de andere. Als je dan beter kijkt kom je al snel tot de conclusie dat een glazenwasser die bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnt lang niet altijd werkzaam is in jouw woonplaats. Je doet er dan ook beter aan om de zoekresultaten wat aan te passen en te kijken welke glazenwassers er allemaal in jouw woonplaats gevestigd zijn. Grote kans dat zij jouw woonwijk onder hun beheer hebben, en er bekend zijn. Op deze manier kom je al snel tot een goede keuze voor een glazenwasser.

Wie rijdt er door jouw straat

Een andere manier om een glazenwasser te vinden is heel goed kijken wie er door jouw straat heen rijdt. Zie je geregeld een busje van een glazenwassersbedrijf stoppen bij een aantal adressen, dan weet je dat je te maken hebt met de glazenwasser die jouw woongebied bedient. Dat is op zich heel goed om in de gaten te houden, want het is niet aan te raden dat jij zomaar blindelings een glazenwasser gaat inhuren. Er zijn bij bedrijven die bij particulieren de ramen komen lappen afspraken gemaakt over de verschillende werkgebieden. Een wijk heeft doorgaans slechts één bedrijf wat daar werkzaam is. De glazenwassers hebben hier onderling afspraken over, en het is goed dat die afspraken nageleefd worden. Gebeurt dit niet, dan kan het zomaar tot vervelende zakelijke conflicten leiden waar de bewoners van een woonwijk op hun beurt dan weer de dupe van zijn.

Pas op als er iemand langs jouw deur komt

Komt er iemand met een pasje van een schoonmaakbedrijf aan jouw deur terwijl dit niet het bedrijf is wat bij de buren de ramen lapt, dan is het tijd om op te passen. Een glazenwasser kan immers tijdens zijn werkzaamheden bij mensen naar binnen kijken. Het pasje wat een glazenwasser jou laat  zien hoeft niets te zeggen; het kan zomaar een babbeltruc zijn, of een mogelijkheid om bij de mensen in een bepaalde woonwijk naar binnen te kijken. Hoewel dit soort trucs het hele jaar door gebruikt worden, worden ze vooral toegepast vlak voor de feestdagen – wanneer veel mensen van huis zijn waardoor hun huis onbewoond is – en vlak voor de vakanties. Toont iemand jou een pasje van een schoonmaakbedrijf om de diensten van een glazenwasser aan te bieden, informeer dan ook altijd naar de vergunning van de gemeente om bij de huizen in jouw woonplaats de ramen te wassen.

Een prijs op maat

Een glazenwasser zal niet zomaar met één algemene prijs gaan werken in de buurt. Dat komt doordat de verschillende huizen een verschillend aantal ramen hebben. Heeft jouw huis een gemiddeld aantal ramen, dan zal de prijs aardig overeenkomen met die van de buren. Heeft jouw huis echter een extra serre in de achtertuin die ook gelijk gewassen moet worden door de glazenwasser, dan zal deze een meerprijs aan jou berekenen voor deze dienstverlening. Ramen aan de zijkant van een huis waarbij de glazenwasser door kniehoog plantsoen moet lopen zullen ook worden gewassen, maar ook hier hangt vanwege de bereikbaarheid van het huis een prijskaartje aan. Je zal dus altijd te maken krijgen met meerkosten wanneer er ook maar iets afwijkt van het gemiddelde aan jouw huis.

Zonnepanelen; huur de glazenwasser

Steeds meer mensen laten zonnepanelen plaatsen op hun dak. Dat bespaart energie, en je helpt het milieu een handje. Toch is het zo dat zonnepanelen na een aantal jaren minder goed hun werk gaan doen. Dat komt vaak niet door de zonnepanelen, maar door het feit dat zich een groene aanslag vastzet op de zonnepanelen. Daardoor kan de zon minder goed bij de zonnecellen in de panelen komen met alle vervelende gevolgen van dien. Wil jij dus het rendement op je zonnepanelen hoog houden, dan is het aan te raden om een glazenwasser in te schakelen. Omdat de glazenwasser voor deze dienstverlening tot op het dak moet klimmen is het wijs om met de buren te overleggen. Hebben zij ook zonnepanelen, dan kunnen jullie wellicht beter gezamenlijk de glazenwasser inschakelen om jullie zonnepanelen gezamenlijk te reinigen. Je bent dan goedkoper uit doordat de glazenwasser voor één klus slechts één keer het dak op hoeft.

Vraag offertes op

Je kan gelijk kijken wie er in jouw omgeving actief is als glazenwasser door offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik. Je weet dan gelijk welke glazenwasser je kan inschakelen en hoeveel je ervoor kwijt zal zijn.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …