Glazenwasser prijzen Zeeland

Wonen in Zeeland betekent wonen met rust en ruimte. De huizen die er staan zijn doorgaans groot en ze hebben grote ramen. De zon schijnt er dan ook in overvloed, en jij wil daar heerlijk van kunnen genieten. Wie een woning heeft in Zeeland heeft vaak geen zin om zelf de ladder op te klimmen om de ramen te bewassen. Dat kan je dan ook maar het beste laten doen door een professioneel glazenwasser.

Zaken die ramen in Zeeland zo specifiek maken

Woon je in Zeeland, dan heb je te maken met een klimaat waarin je de zeelucht terugvindt. De lucht is vaak wat vochtig en het zout van het zeewater zorgt voor een aanslag op de ramen. Daarnaast heeft de gevel vaak te lijden onder het zeeklimaat. Het houtwerk wat is gebruikt bij een huis zal worden aangetast door de zilte lucht waardoor het schilderwerk sneller aan vervanging toe is. Wil jij dit voorkomen, dan kan je het beste een alleskunner inhuren als glazenwasser. De glazenwasser zal niet alleen aanbieden om jouw ramen te bewassen; ook jouw gevel wordt onderhouden voor een langere levensduur.

Een glazenwasser die het dak op kan

Naast de Zeeuwse lucht is er nog iets wat behoorlijk zijn stempel drukt op het genot van wonen in Zeeland. We hebben het over de zeemeeuwen die in deze provincie nou eenmaal hun leefgebied hebben. Zij zitten graag op het dak van jouw huis en laten hun rommel en ontlasting achter in jouw dakgoot. Daardoor raken dakgoten verstopt en krijg je een penetrante stank rondom je huis; het zijn zaken waar je niet op zit te wachten. Veel Zeeuwse glazenwassers bieden dan ook als extra dienst aan om jouw dakgoot eens of meerdere keren per jaar schoon te maken. Op die manier blijf jij verschoond van de overlast van zeemeeuwen. Hoeveel kost een glazenwasser in ZeelandWe deden navraag bij een aantal glazenwassers in Zeeland en kwamen tot de volgende bevindingen:

Wat voor type huis wordt er bewassen Werken op afroep Werken op route Werken op abonnement op basis van maandtarief met 8 keer per jaar werkzaamheden van glazenwasser
Een tussenwoning; werkzaamheden houden in bewassing van de ramen boven en beneden en het schoonmaken van de kozijnen Vanaf 17,50 euro Vanaf 15 euro Vanaf 8 euro
Een hoekwoning; werkzaamheden houden in bewassing van ramen boven en beneden aan voor-, achter- en zijkant en het schoonmaken van de kozijnen Vanaf 19 euro Vanaf 18 euro Vanaf 9 euro
Een vrijstaande woning; werkzaamheden houden in bewassing van ramen boven en beneden rondom en het schoonmaken van de kozijnen Vanaf 30 euro Vanaf 28 euro Vanaf 14 euro
Aanvullende werkzaamheden
Schoonmaken dakgoten per strekkende meter Vanaf 7 euro per strekkende meter Vanaf 6,50 euro per strekkende meter Vanaf 6,50 euro per strekkende meter, aanvullend op te nemen op abonnement
Schoonmaken gevel en tespa/houtwerk Vanaf 18 euro Vanaf 17 euro Vanaf 8 euro per maand

 

  • Als jouw huis in de dorpskern staat. Huizen in Zeeland in de dorpskern zijn vaak heel dicht op elkaar gebouwd waardoor de glazenwasser er niet gemakkelijk bij kan komen. Hij is dan afhankelijk van zijn eigen wateraanvoer en moet gebruik maken van bijvoorbeeld een telescoopsteel. Dit zijn werkzaamheden die de prijs opdrijven voor een woning. Je betaalt in zo’n geval waarschijnlijk meer dan in het prijsvoorbeeld.
  • Als jouw huis in het buitengebied staat. Woon jij aan de rand van een dorp, dan heeft de glazenwasser meer ruimte rondom jouw huis om zijn werkzaamheden uit te voeren. Hij komt dan waarschijnlijk op de bovengenoemde tarieven uit.

Zaken die de prijs bepalen

Er zijn een aantal zaken die ervoor kunnen zorgen dat de bewassing van jouw ramen duurder uitvalt dan de bovengenoemde tarieven. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • De reisafstand van de glazenwasser. Woon jij buiten de bebouwde kom en wil je een glazenwasser inhuren, dan zal deze een stuk verder moeten reizen. Jij moet er in dat geval op rekenen dat de glazenwasser speciaal voor jou een aantal kilometers om moet rijden. Die brengt hij in rekening op zijn factuur onder de noemer kilometerkosten.
  • De opstartkosten van de glazenwasser. De glazenwasser is altijd extra tijd kwijt voor het klaarmaken van zijn apparatuur die hij gebruikt. Moet hij dit speciaal voor jouw adres doen, dan zal hij eventueel opstartkosten berekenen voor zijn dienstverlening.
  • De frequentie van de dienstverlening. Een glazenwasser op afroep betekent dat jij zelf het moment bepaalt waarop de glazenwasser komt en je daar een afspraak voor maakt. Een glazenwasser volgens schema houdt in dat hij een ronde maakt door het dorp en met een frequentie van eens per 6 a 8 weken bij jou komt. Een glazenwasser volgens abonnement houdt in dat jij eens per maand een bedrag betaalt en dat de glazenwasser eens per 6 a 8 weken komt zonder dat jij invloed op het moment hebt.

Vraag om offertes

Wil jij een echte Zeeuwse glazenwasser, vraag dan eerst offertes op. Het vergelijken van deze offertes levert jou een flink voordeel op.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …