Gereedschap glazenwasser

Een glazenwasser die professioneel aan het werk gaat heeft flink wat gereedschap nodig. Dat is niet zo vreemd, want hij heeft nogal wat werk en daarnaast heeft hij geen gelegenheid om voortdurend een ladder op en af te klimmen. We hebben op een rij gezet wat voor gereedschap een professioneel glazenwasser allemaal zoal gebruikt.

 • Een gereedschapshouder. De glazenwasser heeft voor zijn werk nogal wat gereedschap nodig wat hij allemaal tegelijk bij zich moet hebben binnen handbereik. Het eerste noodzakelijke gereedschap is dan ook een gereedschapshouder. Hij heeft die bijvoorbeeld om zijn middel hangen; al het gereedschap wat hij nodig heeft hangt erin.
 • Zeep of Gel. De ramen worden gewassen met een speciale zeep of gel. Dit is een middel wat de glazenwasser altijd zelf bij zich heeft; hij neemt slechts een kleine dosering en kan hiervoor bij de klant om een emmer water vragen. Zijn ramen in een woonwijk ernstig vervuild door bijvoorbeeld hardnekkige roetaanslag vanwege een drukke doorgaande weg, dan is er speciaal reinigingsmiddel nodig.
 • Een bucket on a belt. Een speciale emmer die de glazenwasser tijdens zijn activiteiten voortdurend bij zich heeft. Hij neemt de bucket on a belt met zich mee de ladder op. Dat gebeurt vooral wanneer er veel ramen op de eerste en tweede etage moeten worden gewassen.
 • Hier zet de glazenwasser zijn zeem in tijdens de werkzaamheden. De zeem moet apart worden gehouden aangezien de trekker hiermee wordt droog gemaakt tussen de halen door.
 • Een sidekick bucket. Een andere variant van de bucket on a belt. Het is een emmer die aan de zijkant van een ladder kan worden bevestigd waardoor de glazenwasser zijn emmer altijd binnen handbereik heeft wanneer hij veel op een hoger gelegen verdieping bezig is.
 • Een vanglijn. Dit is een speciale lijn waar de glazenwasser zijn gereedschap aan kan bevestigen. Bovendien kan hij zichzelf ermee zekeren wanneer hij op een stellage een bovengelegen raam moet wassen. Een vanglijn is dan ook niet alleen praktisch; het kan eveneens van levensbelang zijn voor de glazenwasser.
 • Een inwasborstel. De glazenwasser zal eerst de ramen schoonmaken met een inwasborstel. Dit is een borstel die in staat is om het fijnste en het hardnekkigste vuil te verwijderen van de ramen. Klein vuil zoals groene pollen van bomen en planten en fijnstof van uitlaatgassen wordt op deze manier volledig verwijderd.

Professioneel gereedschap voor thuisgebruik

We kunnen ons voorstellen dat jij thuis je ramen wil lappen en dat je daarbij een aantal professionele gereedschappen wil gebruiken. Het gemak dient immers de mens.

 • Een goede ladder. In dat geval raden wij aan dat je investeert in een goede ladder die je voor het ramen wassen kan gebruiken. Kies voor een ladder die je ver kan uitschuiven wanneer je de ramen op een bovengelegen verdieping wil gaan lappen. Je kan de ladder tevens gebruiken voor andere werkzaamheden dus deze aanschaf verdient zichzelf terug.
 • Een vouwladder. Heb jij zaken waar niet overheen mag worden gelopen zoals een overkapping; investeer dan in en vouwladder. Dit is een ladder waardoor jij via een omweg bij je ramen kan komen. De vouwladder kan je – wanneer deze voldoende lengte heeft – ombuigen tot een compacte werksteiger waardoor je altijd veilig op hoogte kan werken.
 • Een telescoopsteel. Heb jij geen zin om een ladder op te klimmen, maar wil je wel de ramen op de bovengelegen verdiepingen lappen; investeer dan in een telescoopsteel. Die heb je in meerdere soorten en maten. Je hebt een telescoopsteel waarmee je met opzetstukken werkt die je eerst natmaakt voordat je de ramen gaat insoppen. Je hebt ze echter ook met een geïntegreerde watertoevoer die je aansluit op een tuinslang. Deze laatste mogelijkheid scheelt je een hoop werk en zorgt voor stralende ramen naderhand.
 • Een goed schoonmaakmiddel. Wanneer je een schoonmaakmiddel koopt in de shop waar ook de vakman zijn materialen haalt weet je zeker dat je een middel koopt wat vuil en vlekken afstoot. Dit materiaal heeft een plusje wanneer je het vergelijkt met het afwasmiddel wat je anders in je water stopt bij het ramenwassen. Je koopt dan een middel wat gebruik maakt van nanotechniek. Vuil en vlekken worden geweerd van je ramen en je ramen zullen na het aanbrengen van dit materiaal niet lang nat blijven na een regenbui. Het water glijdt extra snel van je ramen af waardoor het geen ronde vlekken achterlaat.

Vraag om offertes

Wil jij glazenwassersgereedschap kopen, dan is het een goed idee om eerst wat offertes op te vragen. Je ziet gelijk hoeveel je kwijt bent voor goed professioneel materiaal om jouw ramen mee te lappen. Je kan bovendien prijzen vergelijken zodat je niet teveel betaalt.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …