Glazenwasser prijzen Groningen

Woningen in Groningen krijgen het de laatste jaren behoorlijk voor hun kiezen. Door de gaswinning trillen ze geregeld op hun voegen. Daarnaast krijgen de ramen door de industrie die deze kant op trekt steeds meer een zwarte waas. Wanneer jij ook een zwarte waas voor ogen hebt door deze vervuilde ramen en je en goed onderhouden huis wil is het zaak dat je een glazenwasser inschakelt. We keken voor jou naar de kosten van een glazenwasser in Groningen.

Wat maakt huizen in Groningen zo speciaal

De huizen in Groningen hebben een heel specifieke bouwstijl. Ze hebben een nostalgisch uiterlijk omdat er nogal eens gebruik wordt gemaakt van houten boeidelen. Deze boeidelen zijn niet alleen aangebracht ter verfraaiing. Ze zijn ook bedoeld om jouw woning te isoleren. De wind heeft immers op het weidse Groningse land vrij spel en dat kan voor onaangename kou in jouw woning zorgen. Deze boegdelen zitten dan ook opgenomen in het pakket van diensten van een Groningse glazenwasser.

Hoeveel kost een glazenwasser in Groningen

We informeerden bij  een aantal glazenwassers in Groningen naar de tarieven die men hanteert. We kwamen tot de volgende inzichten:

Welke werkzaamheden voert de glazenwasser uit Prijs bij een glazenwasser op afroep Prijs bij een glazenwasser volgens schema Prijs bij een student glazenwasser
Het bewassen van ramen en kozijnen rondom buitenkant Vanaf 22 euro Vanaf 20 euro Vanaf 14 euro
Het reinigen van de dakgoot voor en achter Vanaf 15 euro Vanaf 13 euro Vanaf 10 euro
Het reinigen van de boeidelen voor en achter Vanaf 30 euro Vanaf 28 euro Vanaf 20 euro
Het reinigen van de ramen en kozijnen op een hoger gelegen verdieping (2e verdieping) en/of dakkapel Vanaf 14 euro Vanaf 12,50 euro Vanaf 7,50 euro
Een antispin behandeling Vanaf 40 euro Vanaf 37,50 Vanaf 25 euro

 

 

Hoe komt de prijs tot stand

De prijs van een glazenwasser een diens diensten komt tot stand aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Met welke frequentie komt de glazenwasser. Zoals je ziet in bovenstaand schema kan een glazenwasser met meerdere frequenties komen. De glazenwasser op afroep plan je zelf in. Je bespreekt een dag en tijd. De glazenwasser komt vervolgens speciaal naar jou toe, volgens afspraak. Hij maakt reiskosten en zet zijn apparatuur klaar om aan de slag te gaan. Een andere optie is de glazenwasser volgens schema. Deze maakt een ronde door jouw woonplaats heen en werkt een aantal adressen af in jouw buurt. Je hebt geen invloed op het moment waarop de glazenwasser langskomt. Hij hoeft echter ook geen apparatuur klaar te zetten of te reizen omdat hij toch al in jouw straat bezig is.
  • Hoe professioneel is de glazenwasser. Groningen heeft iets wat redelijk uniek is in Nederland; de student glazenwasser. Dit zijn studenten die als bijverdienste jouw ramen komen bewassen. Dit gaat heel zorgvuldig met professionele apparatuur. Je betaalt echter minder voor hun dienstverlening omdat het studenten zijn en geen professionals. Een goedkoop alternatief dus.
  • Wat is de bouw van jouw huis. Het aantal verdiepingen van een huis is uiteraard bepalend voor de prijs. Een huis met een begane grond en nog één extra verdieping kost het standaard tarief. Heeft jouw huis echter ook een dakkapel of nog een extra dakopbouw, dan komen er meerkosten voor kijken. De glazenwasser moet van speciale telescoopsteel apparatuur gebruik maken of het dak op klimmen voor de werkzaamheden. Het spreekt voor zich dat je hiervoor betaalt.
  • Welke extra diensten neem je af. Je kan bij een glazenwasser afspreken dat hij enkel jouw ramen bewast en de kozijnen voor je schoonmaakt. Je kan echter ook afspreken dat hij daarnaast de boeidelen van jouw huis schoonmaakt om de levensduur ervan te verlengen. Ook een antispinbehandeling is tegenwoordig heel geliefd. Dit gedeelte ongediertebestrijding vindt plaats in combinatie met het onderhoud van jouw ramen en boegdelen.
  • Zonnepanelen bij jouw huis. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen bij hun huis te laten plaatsen. Zonnepanelen functioneren beter als ze goed schoongemaakt worden op periodieke basis. Wil jij beter functionerende zonnepanelen; laat ze dan met de telescoopsteel schoonmaken door de glazenwasser. Het is een uitgave die zichzelf weer terugverdient.
  • Hoe bereikbaar is jouw huis. Woon jij in een drukke stadskern of in een dorpskern, dan zal de glazenwasser lastiger bij jouw huis kunnen komen. Hij moet door een aantal smalle straten heen rijden wat voor behoorlijk wat oponthoud zorgt. Woon je in het buitengebied, dan heeft de glazenwasser meer ruimte om te rijden. Hij is sneller op de plaats van bestemming en dat zie jij terug in de prijs van het bewassen van jouw ramen.

Betaal niet teveel

Niets zo erg als teveel betalen voor de diensten van een glazenwasser. Vraag daarom altijd eerst offertes voor je iemand laat langskomen. Het kost een paar minuten tijd en levert jou een behoorlijk voordeel op.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …