Glazenwasser prijzen Friesland

De ramen van je huis hebben een heel belangrijke functie. Niet alleen laten ze licht naar binnen; ze bepalen ook het aangezicht van je huis. Wanneer de waarde van jouw huis belangrijk voor je is, is het dan ook zaak dat jij je ramen goed onderhoudt. Wanneer je daar geen tijd voor hebt is het een goede investering om ze te laten wassen door een glazenwassersbedrijf. Het spreekt alleen wel voor zich dat je daar niet graag de hoofdprijs voor betaalt. Daarom hebben we voor jou geïnformeerd naar de tarieven van een glazenwasser in Friesland.

Een aparte bouwstijl

Woningen hebben per provincie hun eigen specifieke bouwstijl. Woningen in Friesland hebben vaak een traditionele bouwstijl. Er is gebruik gemaakt van veel houtwerk aan de buitenkant om de woningen een klassiek aangezicht te geven. Met boeidelen heeft de woning een heel eigen ‘smoel’ gekregen, en daarnaast hebben boegdelen een isolerende werking. Dat is ook wel zo praktisch wanneer je bedenkt dat het op het Friese land behoorlijk hard kan waaien. De kou van buitenaf kan in een hoop gevallen zo naar binnen trekken. De woningen met hun karakteristieke uiterlijk hebben een speciale vorm van schoonmaak nodig.

Hoeveel kosten het wassen van jouw ramen

We informeerden bij een aantal traditioneel in Friesland gevestigde glazenwassers naar hun tarieven voor het soort huizen wat in Friesland zo veel voorkomt. Men kwam met de volgende tarieven.

Welke werkzaamheden moet de glazenwasser uitvoeren Wat houden de werkzaamheden in Prijs vanaf Prijs bovenklasse
Ramen schoonmaken Het schoonmaken van de ramen en kozijnen rondom een huis aan de buitenkant van een woning 20 euro 30 euro
Schoonmaken boeidelen Schoonmaken boeidelen voor en achter 30 euro 35 euro
Schoonmaken boeideel Schoonmaken van boeideel aan voorkant 15 euro 20 euro
Schoonmaken dakgoot Dakgoot rondom het hele huis schoonmaken 30 euro 40 euro
Ramen schoonmaken serre De ramen van de serre aan alle kanten (dus ook eventueel de bovenkant) schoonmaken 12,50 25 euro
Rabatdelen Rabatdelen aan de voorkant schoonmaken exclusief de nok van het huis 25 euro 30 euro
Rabatdelen voor en achter Rabatdelen aan de voorkant en achterkant schoonmaken exclusief de nok van het huis 50 euro 60 euro
Schoonmaken ramen tweede verdieping Ramen en kozijnen op een tweede verdieping schoonmaken inclusief eventueel een dakkapel 12,50 20 euro

 

  • Als jouw huis een traditionele bouwstijl heeft. Heeft jouw huis een traditionele Friese bouwstijl, dan is er veelvuldig gebruik gemaakt van boeidelen en/of rabatdelen. Je kan ervoor kiezen om ze zelf schoon te maken, maar je kan dit ook periodiek door de glazenwasser laten doen. Het regelmatig schoonmaken van boeidelen en rabatdelen zorgt ervoor dat er geen vuil kan hechten aan het materiaal en dat er geen vocht onder kan klemzitten waardoor het rottingsproces van hout wordt geremd. Je hebt dus langer plezier van de kwetsbare buitendelen van je huis.
  • Als jouw huis een nieuwbouwstijl heeft. Friesland heeft natuurlijk ook genoeg nieuwbouwhuizen die niet in een traditionele stijl zijn gebouwd. Je kan in dat geval volstaan met de normale schoonmaakwerkzaamheden van je ramen. Een dakkapel en/of serre kan je dan natuurlijk wel laten meenemen in de schoonmaak; het zorgt ervoor dat je genoeg lichtinval in je huis blijft behouden.

Hoe is de prijs tot stand gekomen

Hoeveel jij betaalt voor een glazenwasser heeft met een aantal factoren te maken; we hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Wat is de reistijd. In Friesland liggen de woningen vaak net wat verder van elkaar vandaan dan in een andere provincie. Dat heeft zijn voordelen qua rust bij jouw huis maar ook zeker zo zijn nadelen. Een groot nadeel is bijvoorbeeld dat een glazenwasser extra lang moet reizen voor hij bij zijn werkadressen is. Die kosten zal hij zeker doorberekenen op zijn factuur. Veel glazenwassers in Friesland vermelden een stukje ‘voorrijkosten’ op de factuur.
  • Waar is jouw huis van gemaakt. De materialen van je huis moeten op een specifieke manier worden schoongemaakt. Heeft jouw huis veel houtwerk aan de buitenkant, dan moet dit eigenlijk zorgvuldig worden schoongemaakt. Je kan dit uitbesteden maar daar betaal je dan ook wel voor. De kosten verdienen zichzelf op de lange termijn echter wel weer terug. Een aanbouw of serre kan ook van meerdere materialen gemaakt zijn. Het dak kan van glas gemaakt zijn maar dit hoeft niet per definitie zo te zijn. Wanneer jouw serre gemaakt is van rondom glas komen hier extra kosten bij kijken. Jouw serre blinkt daarna weer wel als een spiegel.
  • Wat voor huis heb je. We gingen in de tabel uit van een ondergrens en een bovengrens. De ondergrens is de categorie rijtjeswoningen. We spreken over een tussenwoning met een voor- en een achterkant met ramen. De bovengrens is de vrijstaande woning die helemaal rondom ramen en bijvoorbeeld ook boeidelen en een dakgoot heeft. Het schoon te maken oppervlak is dan veel groter.

Offertes in Friesland

Wil jij voor jouw huis in Friesland een glazenwasser inhuren; vraag dan eerst offertes op. Je krijgt er vrijblijvend een paar toegestuurd om te vergelijken. Het kan jou een behoorlijk voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …