Glazenwasser prijzen Breda

Het wassen van de ramen van je huis is iets waar veel mensen een haat liefde verhouding mee hebben. Wanneer jij niet graag op de ladder staat om je ramen te lappen is het een logische stap dat je er iemand voor inhuurt die de klus voor je komt klaren. We keken voor jou naar de tarieven van een glazenwasser wanneer je in Breda woont. We kwamen tot een aantal inzichten.

Een abonnement of per keer

Ga je de diensten van een glazenwasser afnemen, dan kan je een aantal keuzes maken. Je kan kiezen voor een paar mogelijkheden:

  • Op afroep. Een glazenwasser kan je op afroep laten komen. De glazenwasser komt dan eens per 6 a 8 weken, al naar gelang jij het nodig vindt dat jouw ramen worden gelapt. Je betaalt dan een tarief waarbij de glazenwasser een aantal zaken op zijn factuur meeneemt. Denk dan onder andere aan het aanvoeren van materiaal wat hij nodig heeft en aan de reiskosten die hij moet maken. Ook de opstartkosten komen in een dergelijk geval voor jouw rekening.
  • Met terugkerende mate. De glazenwasser kan met jou afspreken dat hij eens per 6 a 8 weken langskomt om jouw ramen te wassen. Hij zal per keer dat hij is geweest een factuur achterlaten om te betalen voor zijn dienstverlening. Je hoeft niet zelf contact met de glazenwasser op te nemen; hij komt zelf aangezien hij een vaste route heeft die hij aflegt. Hij berekent in dat geval geen voorrijkosten en ook geen opstartkosten.
  • Op basis van abonnement. Er zijn ook glazenwassers die een abonnement met jou afsluiten. Je betaalt dan eens per maand een bedrag voor de glazenwasser en die komt daarvoor 8 keer per jaar langs om jouw ramen te lappen.

Betaal voor wat je afneemt

Veel glazenwassers hebben nog andere diensten die ze aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de kozijnen van je huis en het reinigen van de dakgoot. Je kan ook afspreken dat zaken als boeidelen en trespa op je huis worden meegenomen bij het glazenwassen. Je betaalt dus voor wat je afneemt aan de glazenwasser. De prijzen die we voor je noemen gelden dan ook als indicatie; het geeft jou een idee van wat de glazenwasser berekent.

Hoeveel kost een glazenwasser in Breda

We deden navraag bij een aantal glazenwassers in Breda naar hun prijzen en kwamen tot de volgende offertes:

Welke werkzaamheden worden er uitgevoerd Prijs op afroep Prijs op terugkerende basis Prijs op basis van abonnement
Wassen van de ramen boven en reinigen van de kozijnen Vanaf  17,50 euro Vanaf 15 euro Vanaf 15 euro per maand
Wassen van de ramen boven en beneden en reiniging van de kozijnen Vanaf 25 euro Vanaf 22 euro Vanaf 20 euro per maand
Wassen van ramen boven en beneden, reinigen van kozijnen, reiniging dakgoot Vanaf 45 euro Vanaf 40 euro Vanaf 25 euro per maand
Wassen van ramen boven en beneden, reinigen van kozijnen, reinigen van dakgoot, reiniging van trespa en  reinigen van boeidelen Vanaf 55 euro Vanaf 50 euro Vanaf 30 euro per maand

 

  • Als je een tussenwoning hebt. Bovenstaande tarieven zijn vanaf prijzen. Het zijn de prijzen die we vermeld kregen voor een tussenwoning. Je hebt dan enkel een voor- en een achterkant die moet worden schoongemaakt en geen zijkanten van je huis. Je hebt het dus over het kleinste oppervlak wat schoongemaakt moet worden.
  • Als je een 2 onder één kap of vrijstaande woning hebt. Heb jij een ruimere twee onder één kap woning of een vrijstaande woning, dan krijg je uiteraard met hogere kosten te maken voor de glazenwasser. Je hebt veel meer oppervlak wat schoongemaakt moet worden, want ook het houtwerk en de ramen aan de zijkanten van je huis worden schoongemaakt door de glazenwasser. De kosten zullen dan hoger uitpakken. Hoe hoog die zijn bepaal je met verdere keuzes.

Hoe de prijs tot stand komt

De prijzen die je betaalt voor een glazenwasser hangen af van een aantal keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Wat voor type woning heb je. Woon je in een standaard rijtjeswoning, dan betaal je redelijke prijzen voor de glazenwasser zoals hier boven aangegeven. Vraag je prijzen voor een hoekwoning, een 2 onder 1 kap woning of een vrijstaande woning dan ga je al heel snel meer betalen voor de dienstverlening.
  • Hoe zijn de ramen bereikbaar. Heb je een heel dichte begroeiing om je huis hen staan en kan de glazenwasser er heel slecht bij, dan zal je meer moeten betalen voor zijn dienstverlening. De glazenwasser moet dan eerst een pad vrijmaken om bij jouw huis te komen. Daar betaal je voor.
  • Op wat voor verdieping woon je. Woon jij in een appartement in één van de onderste woonlagen, dan kan de glazenwasser eventueel met een telescoopsteel jouw ramen wassen. Voor die dienst betaal je meer aangezien het hier om heel specifieke apparatuur gaat. Er komt meer techniek aan te pas en die is helaas kostbaar. Woon je op één van de bovenste verdiepingen, dan ben je aangewezen op een glazenwasser van de woningstichting of Vereniging van Eigenaren die de ramen komt wassen. Men moet dan met een gondel werken; een kostbare aangelegenheid.

Offertes voor een lokale glazenwasser

Wil jij een glazenwasser in Breda inhuren, vraag dan offertes van lokale glazenwassers op. Je doet dat eenvoudig met deze knop. Je kan gelijk kijken hoeveel jij gaat besparen.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …