Glazenwasser prijzen Arnhem

Arnhem is één van de oudste steden van ons land. Het is dan ook een stad met een heel rijke historie. Die historie blijkt uit een aantal zaken die je terugvindt in de bouwstijl van de huizen, maar je ziet het ook in de handarbeiders die er werkzaam zijn. Men is trots op de eigen werkzaamheden en dat mag de buitenwereld weten. Veel inwoners van Arnhem wagen zich dan ook niet aan het zelf lappen van hun ramen. Ze huren een glazenwasser in om deze klus te klaren.

Geen broodroof

De Arnhemse glazenwassers (en dat zijn er legio) houden niet van broodroof. Ze werken dan ook het liefste in hun eigen woonplaats, en onderling zijn er afspraken gemaakt over de straten en wijken die men onderhoudt en bedient. Wanneer jij in Arnhem een glazenwasser wil kan je dan ook kijken in een register van de gemeente. Men houdt daar bij welke glazenwassers er actief zijn in Arnhem. Het staat jou vrij om een glazenwasser te benaderen, maar het kan zijn dat deze jou doorverwijst naar een collega omdat hij ‘vol’ zit. Het was ons gelijk duidelijk toen we navraag deden naar de diensten en prijzen van een glazenwasser; het is een drukke sector en het zijn nijvere bedrijven.

Kies je frequentie

Wanneer jij een glazenwasser wil gaan inhuren kan je dat op een aantal manieren doen. De glazenwassers hebben daar onderling niks over afgesproken; je mag het met hun zelf afstemmen.

  • Glazenbewassing op afroep. Je kan ervoor kiezen om een afspraak te maken met een glazenwasser. Deze komt dan op afroep bij jou langs. Je spreekt een dag en een tijd af waardoor je zelf de controle hebt over de frequentie van de glazenbewassing.
  • Glazenbewassing volgens schema. De meest gebruikte manier om een glazenwasser in te huren is via schema. De glazenwasser bedient een bepaalde wijk en maakt een rit door de wijk om overal de ramen te wassen. Eens per 6 a 8 weken is jouw huis aan de beurt. Wanneer dat is, daar heb je zelf weinig over te zeggen. De glazenwasser plant namelijk zelf zijn werkzaamheden in.
  • Glazenbewassing op abonnement. Dit is een relatief nieuwe methode. Je neemt een abonnement op de diensten van een glazenwasser/schoonmaakbedrijf. Je betaalt een vast bedrag per maand en voor die prijs worden eens per 8 weken jouw ramen gewassen. Je hebt geen inspraak op de timing van de glazenwasser maar je betaalt wel het laagste tarief voor het bewassen van jouw ramen.


Hoeveel kost de glazenwasser

We keken voor jou naar de kosten van een glazenwasser in Arnhem. We kwamen tot de volgende bevindingen:

Wat voor huis Glazenwasser op afroep Glazenwasser op schema Glazenwasser op abonnement
Tussenwoning Vanaf 17 euro Vanaf 16 euro 8 euro per maand
Hoekwoning of 2 onder 1 kap Vanaf 20 euro Vanaf 18 euro 9 euro per maand
Vrij staande woning 50 tot 75 euro 45 tot 70 euro 25 euro per maand

 

  • Als je in de binnenstad woont. Heb je een stadswoning, dan woon je waarschijnlijk in een drukbevolkt gebied. De glazenwasser zal moeite hebben om bij jouw huis te komen en hij moet met een telescoopsteel de ramen van jou woning schoonmaken. Voor deze werkzaamheden zal hij een aangepast tarief berekenen. Hij moet immers heel behoedzaam werken.
  • Als je in het buitengebied woont. Woon jij aan de rand van de binnenstad of in het buitengebied, dan heeft de glazenwasser veel meer ruimte voor zijn werkzaamheden. Hij zal een prijs berekenen die overeenkomt met de bovengenoemde prijs. Het kan wat afwijken wanneer de glazenwasser ver moet rijden om bij jouw huis te komen.

Zaken die invloed hebben op de prijs

Hoeveel jij betaalt voor een glazenwasser wordt bepaald door een aantal zaken. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • De stijl van jouw ramen. Oude huizen in Arnhem hebben vaak een roedeverdeling. Dit is een verdeling van het raam waardoor het uit allemaal kleine ramen bestaat. Dit systeem is een lust voor het oog maar lastig om schoon te maken. Je zal dan ook meer moeten betalen voor de diensten van de glazenwasser bij een dergelijk soort huis.
  • De bereikbaarheid van je ramen. Moet de glazenwasser zich door het struikgewas heen waden voordat hij bij jouw ramen kan komen, dan zal hij een meerprijs berekenen voor zijn dienstverlening. Het kost hem immers meer tijd om bij jou de werkzaamheden te verrichten.
  • De betaalwijze. De ene glazenwasser laat jou contant betalen en de andere biedt de mogelijkheid om per factuur of via Ideal te betalen. De contante betaling is vaak het laagste; diensten zoals een factuur of Ideal kosten meer en die kosten zie jij terug in de prijs.

Glazenwasser gezocht

Wanneer jij een glazenwasser in Arnhem zoekt kan je het beste offertes opvragen. Je weet dan gelijk wat je kwijt bent en uit welke glazenwassers je kan kiezen. Jouw voordeel kan oplopen tot 20 procent.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Hoe herken je een goede glazenwasser?

Wanneer het wassen van jouw ramen niet jouw hobby is kan je daar heel gemakkelijk een glazenwasser voor inhuren. Het is echter …